Bila svježa ili sušena, smokva je jedna od osnovnih namirnica mediteranske kuhinje. Istovremeno je sočna i slatka, bogata je antioksidansima i vitaminima i uz to, sjajan je dodatak slanim i slatkim jelima. Kako biste razmazili svoje nepce i u potpunosti uživali u aromama smokve, izdvojili smo tri recepta koji će obogatiti vaš tjedni jelovnik i obradovati cijelu obitelj.
Hrskava pizza sa smokvama, mozzarellom i pršutom
Postoji li bolji način za završiti dan od ukusne pizze koja budi sva osjetila?
Za pripremu će vam biti potrebno tijesto za pizzu, 2 pakiranja svježe mozzarelle, 8 kriški pršuta i 6 malih smokvi koji će uz Aceto balsamico, maslinovo ulje i malo soli i papra biti vaše novo omiljeno jelo. Za kompletan recept i detaljne upute klik ovdje.
Salata sa smokvama
Uz klasičan miks pršuta, sira i malo smokvi, možete birati i kombinaciju smokvi sa zelenom salatom, kupusom, ali i paradajzom. Ove namirnice će uz senf, malo limuna i maslinovog ulja biti najukusnija ljetna salata. Salata kojoj vjeruju i brojni zaljubljenici u zanimljive teksture i kombinacije okusa sastoji se od 6 tanko narezanih smokvi, usitnjenu zelenu salatu, jednu jabuku, lješnjake te malo balzamičnog octa, maslinovog ulja, soli i papra. Okus – nezaboravan! Dobar tek!
Tart sa đumbirom, smokvama i bademima
Hrskav, sočan i ukusan desert koji će svojom teksturom, ali i okusom brzo ukrasti vaše simpatije.
Pronašli smo gluten free recept koji ćete brzo pripremiti doma. Klik ovdje.
Moglo bi vas zanimati: 5 grešaka koje gotovo svi radimo za doručkom
Tekst: Slowliving.hr
Foto: Pinterest