instagram-slowliving

Imamo 3 recepta s Instagrama koja morate probati

by Anđela Sabranović

Instagram je prepun fotografija jela od kojih će vam krenuti slina na usta! Istina, često je stvar samo u prezentaciji jela, dok se u stvari radi o najobičnijem jelu, ali ima i iznimaka. Iako vam se nekad čini kompliciran, recept je uglavnom dosta jednostavan.

Ima ih pregršt, ali mi smo odabrali 3 recepta koji su se proslavili samo zbog svoje slave na Instagramu. No, nije njihova slava ključna, nego jednostavnost kojom se pripremaju.

Batat pečen s maslacem

Za ovo jelo potrebna su vam samo tri sastojka, a osvojilo je internet! Podsjeća na kruh sa češnjakom, a uistinu ga je jednostavno napraviti.

Batat ogulite i narežite po širini na debele kriške. Postavite kriške na papir za pečenje. Premažite s maslacem, pospite solju. Pecite ga 20-ak minuta na 200 stupnjeva, pa okrenite kriške i pecite još 20 minuta.

View this post on Instagram

A post shared by Kitchn (@thekitchn)

Cheesecake bez pečenja

Podloga

  • 1 šalica mrvljenih digestiv keksa
  • 1/4 šalice nasjeckanih badema
  • 1/2 čajne žličice cimeta
  • 5 žlica maslaca, otopljenog

Nadjev

  • 400 grama krem sira, sobne temperature
  • 1 šalica šećera u prahu
  • 3 žlice kiselog vrhnja
  • 1 ½ žličica ekstrakta vanilije
  • 2 žličice svježe iscijeđenog soka limete
  • 3/4 šalice istučenog vrhnja za šlag

Preljev

  • 2 ½ šalice smrznutih jagoda
  • 3/4 šalice šećera
  • 1/4 žličice soli
  • 1/2 žličice svježe iscijeđenog soka limete

Sastojke za podlogu sjedinite, pa utisnite u dno kalupa. Možete staviti u hladnjak.

Mikserom izradite sir, pa dodajte šećer, kiselo vrhnje, vaniliju i limetu. Sve dobro izradite, pa dodajte već izrađen šlag i promiješajte.
Smjesu prebacite u kalup i poravnajte.

Sastojke za preljev stavite u tavicu i kuhajte dok ne dobijete sirupastu smjesu.

Najveći problem ove torte je – čekanje da se ohladi. A to može potrajati i cijelu noć.

Tjestenina s cherry rajčicama (6 porcija)

  • 400 grama tjestenine
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 2 šalice sitnih cherry rajčica
  • 2 žlice svježe nasjeckane kadulje
  • Prstohvat soli i papra
  • 4 žlice masslaca
  • 3 režnja češnjaka, nasjeckanog
  • 1 žlica origana (svježe nasjeckanog ako imate)
  • 2 šalice mlijeka
  • ½ šalice vrhnja za kuhanje ili zamjene koju koristite
  • 60 grama krem sira
  • 1 ½ šalice ribanog parmezana ili pecorina
  • 1 šalica svježe nasjeckanog bosiljka

Priprema:

Skuhajte tjesteninu prema uputama.

U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje, pa dodajte rajčice, polovicu kadulja i prstohvat soli i papra. Kuhajte dok rajčice ne počnu pucati, oko 8 minuta, pa to prebacite u tanjur.

Na istoj tavi otopite maslac dok ne posmeđi, oko 3, 4 minute. Smanjite izvor topline, pa dodajte češnjak, origano, ostatak kadulje. Kuhajte minutu, pa ulijte mlijeko i vrhnje. Dodajte krem sir, pa promiješajte i pustite neka krčka 5-8 minuta, dok se lagano ne zgusne. Umiješajte parmezan.

Ubacite tjesteninu i kuhajte još 3-5 minuta. Na tanjure najprije stavite tjesteninu, pa gore rajčice.

Sve je ove recepte proslavio Instagram, a njihove su se razne verzije pojavile posvuda na internetu u izdanju raznih kulinarskih blogera i blogerica. Jednostavni su i jednostavno ih morate isprobati!

Moglo bi vas zanimati i: Dva brza deserta u kojima ćete uživati bez grižnje savjesti

Tekst: Nataša Krstičević

Foto: Canva, Kitchn, Erica’s Joyful Oven, Half Baked Harvest

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!