Slatki kruh je savršen dodatak svakom doručku. Odlično se slaže uz klasični maslac, a još bolje uz maslace od orašastih plodova. Banana bread mnogi prave već godinama, ali otkriće ove jeseni je apple bread koji je sjajan način da iskoristite jabuke čija nam sezona tek stiže. Pronašli smo odličan recept koji uključuje i orahe tako da ovaj kruh ima teksturu u kojoj ćete uživati. U nastavku vas očekuje recept!
Svi znamo da miris jabuka i cimeta daje domu toplinu i kao da najavljuje jesenske i zimske dane. Hrana oduvijek povezuje ljude te su ovakvi recepti najbolji način da okupite cijelu obitelj za doručkom.
Recept za apple bread
SASTOJCI:
- 2 šalice brašna
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 1/2 žličice sode bikarbone
- 1/2 žličice cimeta
- 1/2 šalice oraha
- 2 šalice jabuka
- 1/2 šalice neslanog maslaca, omekšalog
- 1/2 šalice bijelog šećera
- 1/2 šalice smeđeg šećera
- 2 jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1/2 šalice mlijeka
- 1/2 žličice soli
PRIPREMA:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Pomiješajte suhe sastojke: brašno, sol, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i cimet.
Orahe nasjeckajte na sitne komadiće.
Jabuke ogulite, očistite i narežite na četvrtine. Svaku četvrtinu narežite na kockice.
Miksajte maslac i šećer na najvećoj brzini miksera. Dodajte jaja i mutite dok smjesa ne postane pjenasta.
Smanjite brzinu miksera i odmah dodajte pola mješavine brašna, zatim mlijeko i zatim preostalu smjesu brašna.
Dodajte jabuke pa orahe.
Izlijte smjesu u jedan kalup za kruh veličine 9 x 5 x 3 inča i pecite 1 sat do 1 sat i 20 minuta (Ako koristite obični kalup za kruh, dno i stranice unaprijed premažite maslacem i pobrašnite ili stavite papir za pečenje)
Provjerite čačkalicom je li kruh gotov i uživajte!
Tekst: Anđela Sabranović
Foto: Canva