Čokoladni brownie s malinama i bijelom čokoladom – super sočni i super jednostavni!

by Anđela Sabranović

Ljeto je pred nama, za koji dan je i njegov službeni početak. S ljetom nam stiže i sezona malina i treba ju dobro i pametno iskoristiti. Svi ljubitelji znaju da ona kratko traje. Donosimo vam jedan brzi recept za kolač koji svi vole – brownie. Uz dodatak zdravih šumskih bobica, zasladit će vaše duge tople večeri i mnoga druženja. Tko je za jedan brownie s malinama?

Ovaj recept za preukusni brownie s malinama i bijelom čokoladom pronašli smo na blogu Shedonist i vjerujemo da će ga mnogi od vas isprobati. Ana u svom receptu navodi da se maline  najbolje sljubljuju s tamnom čokoladom, a svaki dobar dodatak je uvijek bonus. U ovom slučaju bonus je bijela čokolada jer se prilikom pečenja karamelizira i dobije još bolji okus.

Sastojci:

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 125 g maslaca
  • 3 jaja
  • prstohvat soli
  • 100 g bijelog šećera
  • 60 g smeđeg šećera (melase)
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 130 g glatkog pšeničnog brašna
  • 100 g svježih malina (može i smrznutih)
  • 50 g bijele čokolade

brownies-malina-slowliving

Priprema:

  • Na pari (ili vodenoj kupelji) ili u mikrovalnoj pećnici otopite čokoladu I maslac. Ostavite da se malo prohladi.
  • U posudu stavite jaja s prstohvatom soli pa miksajte dvije minute. Pomiješajte obje vrste šećera pa ih polako dodavajte u jaja, cijelo vrijeme miksajući. Kad ste dodali sav šećer- miksajte još par minuta.
  • U jaja, zatim, dodajte ekstrakt vanilije i otopljenu čokoladu s maslacem i dobro promiješajte. Na kraju dodajte brašno i kratko izmiješajte dok se svi sastojci ne povežu. Upalite pećnicu na 180C.
  • U kalup stavite paper za pečenje pa izlijte smjesu za browniese. (Ukoliko nemate papir za pečenje- namastite kalup maslacem, ali u ovom slučaju bi bilo jako dobro da ga imate.)
  • Na kraju narežite bijelu čokoladu na komadiće i zajedno s malinama posipajte po vrhu.
  • Pecite 20-25 minuta. Izvana se mora stvoriti korica, a iznutra moraju ostati mekani. Test čačkalicom ne smije pokazati čistu čačkalicu jer onda znači da ste ih preprekli.
  • Poslužite ih vruće s kuglicom sladoleda ili hladne, u obje verzije su jednako fenomenalni.

Dobar tek!

Također isprobajte i ovaj recept za zdravi voćni sladoled.

Tekst: Vjera Pađen
Foto: Canva

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!