Catering Majetić otkriva top 10 trendova koji će oblikovati evente u 2025.

by Slowliving uredništvo

U svijetu cateringa hrana više nije samo hrana – ona komunicira emociju, iskustvo i izvorni doživljaj zajedništva. Upravo zato mijenjaju se i dosadašnji trendovi u organizaciji događanja. Catering ulazi u novo doba u kojem fusion okusa, kreativnost, održivost i interaktivno iskustvo preuzimaju glavnu riječ.

Dugački stolovi u obliku valova, drapirane tkanine koje se prelijevaju preko rubova, show cooking pred gostima i filozofija zero waste samo su neki od trendova koji će, prema cateringu Majetić, oblikovati evente u 2025. godini. Pod kreativnim vodstvom Tene Majetić Škugor, prvi u Hrvatskoj predstavili su Food and Dine Editorial, vizualnu i konceptualnu kampanju koja predviđa i oblikuje nove trendove u svijetu gastronomije.

Catering Majetić spaja okuse tradicije s vizijom budućnosti

S više od 30 godina poslovanja, četiri tisuće organiziranih cateringa i gotovo dvije tisuće vjenčanja, Catering Majetić sinonim je za besprijekornu uslugu, vrhunsku hranu i sofisticiranu estetiku. Njihova reputacija dosegnula je vrhunac još 2007. godine kada su proglašeni najboljim cateringom na svijetu, a 2012. godine doživjeli su uspješan rebranding koji je unio novu dozu kreativnosti i suvremenosti u njihovo poslovanje. Iza svega stoji obiteljska vizija – posvećenost, toplina i nepresušna želja da se svakom gostu pruži nezaboravno iskustvo. Ova kreativna kampanja odražava njihovu viziju budućnosti gastronomije i predviđa ključne trendove koji će oblikovati event industriju ove godine.

“Strastveni smo, iskusni i uvijek u potrazi za inovacijama koje će transformirati iskustvo naših klijenata. Catering više nije samo jelo na tanjuru – on je doživljaj, emocija i iskustvo koje vas mora osvojiti na prvu. Upravo iz tog razloga imali smo potrebu predstaviti svijetu našu viziju globalnih trendova kulinarske umjetnosti i gastronomskih doživljaja. Vjerujem da će ovi trendovi zavladati event industrijom i neizmjerno me veseli što ih upravo mi imamo priliku uvesti na velika vrata u Hrvatsku.“ – izjavila je Tena Majetić Škugor, vlasnica cateringa Majetić.

Top 10 trendova koji će oblikovati evente u 2025. godini

Prema stručnom timu, viziji glavnog chefa i kreativnom vodstvu cateringa Majaetić, ovo je deset ključnih trendova koji će obilježiti 2025. godinu:

  1. Ekskluzivne pop-up lokacije – Catering izlazi iz klasičnih okvira i dolazi na jedinstvene lokacije – od rooftop terasa do skrivenih vrtova i industrijskih hala.
  2. Show cooking – Interaktivno iskustvo pripreme hrane pred gostima, čime se naglašava svježina sastojaka i kulinarska vještina. Gosti sudjeluju u pripremi hrane kroz live cooking stanice, DIY koktel barove i iskustvene degustacije.
  3. Wave table set – Dugački stolovi u obliku valova, zajedničke trpeze s cvjetnim aranžmanima, svijećama i ručno rađenim posuđem.
  4. Drapery uređenje stolova – Nabrana tkanina koja pada preko stolova dodaje sofisticiranost i vizualni dojam luksuza.
  5. Old money stil – Povratak klasičnoj eleganciji s naglaskom na suptilni luksuz i bezvremensku estetiku.
  6. Topla jela iz ‘bakinog’ posuđa – Serviranje toplih jela u tradicionalnom kuhinjskom posuđu na stolu pred gostima
  7. Mini porcije & degustacijski meniji – Fokus na manja, ali sofisticirana jela koja omogućuju gostima kušanje više različitih okusa.
  8. Sommelier i pairing opcije – Gosti biraju kombinaciju hrane s vinima, koktelima ili bezalkoholnim napitcima prema svojim preferencijama.
  9. Artizanski deserti – Ručno rađeni kolači, gourmet praline i personalizirani slatki zalogaji postaju nezaobilazan dio ponude.
  10. Lokalno i sezonsko – Fokus na povrću i zdravim namirnicama iz lokalnog uzgoja, s naglaskom na održivost i podršku malim proizvođačima.

Osobna putovanja vlasnika Catering Majetić izvor su inspiracija i predstavljanja novih trendova 

Obitelj Majetić oduvijek je dijelila strast prema vrhunskoj usluzi i iznimnoj kvaliteti. Generacijama su gradili reputaciju kroz inovaciju, predanost i ljubav prema gastronomiji. Danas u svakoj prilici putovanja svijetom otkrivaju nove okuse kojima svakodnevno obogaćuju svoju gastro ponudu. S koferima još punim mirisa dalekih kuhinja i inspiracije s putovanja, Tena Majetić Škugor vratila se iz Australije i Balija prepuna dojmova. U pauzi između vođenja restorana, organizacije vjenčanja i planiranja novih projekata, otkrila nam je što ju je osvojilo na ovom gastro putovanju.

“Svako putovanje za mene je prilika za istraživanje i otkrivanje novih kultura i svjetskih kuhinja. Australija i Bali otvorili su mi neke nove perspektive, posebno u načinu na koji te kulture doživljavaju hranu – kao srž zajedništva, trenutak slavljenja i povezivanja. Upravo takvo iskustvo dodatno mi je osnažilo viziju koju živimo: želimo da svaki zalogaj, svaka večera i svaki stol budu odraz strasti, autentičnosti i pažnje prema detaljima. Naš cilj je nastaviti uvoditi najnovije svjetske trendove u Hrvatsku, prilagoditi ih našem specifičnom okruženju i kroz njih ispričati priče o našoj bogatoj kulinarskoj i gastronomskoj tradiciji. ”- zaključila je Tena Majetić Škugor.

Bilo da je riječ o luksuznom vjenčanju, intimnoj proslavi ili velikom poslovnom eventu, catering Majetić ostaje sinonim za kvalitetu, inovaciju i besprijekornu uslugu. S novim trendovima koji redefiniraju catering industriju, najavljuju kako će 2025. godina biti godina revolucije u gastronomiji, a sudeći prema njihovoj aktualnoj ponudi, oni ju već sada žive.

Moglo bi vas zanimati i: Otvoren je Majestic Park, bajkovito imanje o kojem ovih dana svi pričaju.

Tekst: PR

Foto: PR

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!