Cheesecake s borovnicama – Imamo recept koji će vas osvojiti

by Anđela Sabranović

Kada ste posljednji put napravili neku finu tortu za svoje najbliže, ali naravno i za sebe?

U našoj užurbanoj svakodnevici ponekad jednostavno zaboravimo kako jedna domaća torta u trenutku može popraviti raspoloženje svih ukućana. Mnogima od nas su najljepše uspomene i vezane za mamine i bakine torte kojih se nikad nismo mogli dovoljno zasititi. Potaknuti tom nekom nostalgijom, malo smo pretražili Instagram i na profilu patriciassweettales pronašli upravo ono što smo tražili… Savršen cheesecake s borovnicama za vrele ljetne dane. Ako volite cheesecake, ova njegova nadograđena verzija bi vas mogla jednostavno osvojiti.

Priprema je dosta jednostavna, ali opet prilikom izrade je potrebna strpljivost i pažljivost. Zato se naoružajte istim i krenite s nama u izradu.

Evo recepta.

Recept za cheesecake s borovnicama

Podloga

250g digestive keksa
75g rastopljenog maslaca

Krema

250g borovnica
600g krem sira
150g grčkog jogurta
150g šećera
15g gustina
3 jaja
sok od pola limuna
korica jednog limuna
ekstrakt vanilije

Preljev od borovnica

250g borovnica
60g šećera
sok pola limuna

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.

  • Kekse izmrvite i pomiješajte s maslacem pa smjesu koja izgleda kao mokri pijesak utisnite u dno kalupa (promjer  20 cm)
  • Pecite 10 min pa izvadite da se hladi dok napravite kremu.
  • Smanjite pećnicu na 150 stupnjeva.
  • Pjenjačom izmiješajte sir i jogurt te dodajte šećer i gustin pa sve dobro izmiješajte.
  • Zatim dodajte jedno po jedno jaje i lagano pomiješajte..
  • Dodajte sok i koricu limuna i vaniliju.
  • Na kraju dodate svježe borovnice i pomiješajte sve žlicom. Bitno je da stalno lagano ručno miješate.
  • Tortu pecite sat vremena na 150 stupnjeva.
  • Kad je gotova krajevi trebaju dobiti laganu boju i biti čvrsti, a sredina još lagano mekana.  Pustite je još sat vremena da se lagano hladi u poluotvorenoj pećnici pa ga prebacite u hladnjak na par sati ili preko noći.

Za preljev kuhajte borovnice, šećer i sok od limuna par minuta na srednjoj vatri dok malo omekšaju, ali ne skroz tako da zadrže oblik. Izvadite ih i još kratko reducirajte umak pa ga vratite borovnicama i kad se ohladi stavite na vrh torte.

Uživajte!

Moglo bi vas zanimati i: Trebate napitak koji će vas rashladiti? Imamo 3 prijedloga

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: patriciassweettales

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!