Čokoladni muffini s tajnim sastojkom su sve što će vam trebati za dnevnu dozu slatkoće

by Petra Šafranko

Barbara Medić nas je i ovaj puta iznenadila s odličnom idejom i malim twistom u receptu, a koji može svatko napraviti. Za male znakove pažnje i za slatki užitak, poigrajte se sastojcima za ove čokoladne muffine i proslavite dan zaljubljenih. A tajni sastojak u ovom receptu je tofu. Upravo to je potrebno da muffini budu “super sočni i ukusni” kako kaže Barbara, a uz dodatak maslaca od orašida, savršen su desert, bogati proteinima, te ih možete ponijeti na posao ili put. Rekli bismo i, idealno za ponijeti na romantično putovanje u dvoje.

Mokri sastojci za čokoladne muffine

200 g svježeg Annapurna tofua
2 žlice Annapurna maslaca od badema
1/4 šalice javorovog sirupa
200 ml zobenog mlijeka
Vanilija Bourbon (prah ili ekstrakt)
1 žlica jabučnog octa

Suhi sastojci za čokoladne muffine

250 g brašna (može i integralno)
3 žlice sirovog kakao praha
100 g čokoladnih kapljica
150 g demerara šećera
2 žličice praška za pecivo
Vanilija Bourbon
Prstohvat soli
Dodatak za punjenje muffina: maslac od lješnjaka 

Upute za izradu muffina

  1. Upalite pećnicu na 190 stupnjeva.
  2. Prvo sve mokre sastojke stavite u bledner i dobro izmiksajte.
  3. U drugoj posudi izmiješajte suhe sastojke, pa ulijte izmiksanu smjesu i sve dobro pomiješajte žlicom.
  4. Smjesu stavljajte žlicom u kalupe za muffine (do pola), zatim dodajte žličicu maslaca od lješnjaka i opet žlicu smjese za muffine i tako dok ne potrošite svu smjesu.
  5. Stavite peći u zagrijanu pećnicu oko 20 minuta. 

Barbara kaže: “Mi smo ih jeli tople, a odlični su i drugi dan, ostanu jednako sočni i ukusni!”
Dobar tek!

Barbara Medić je veliki gurman i zaljubljenica u sve prirodno i organsko, voli brze ali zdrave recepte, kavu i čajeve, svoj vrt, more i ljeto, obožava preparativnu kozmetiku, a posebice organsku, te sve ostalo što ulazi u zdravi stil življenja (niche parfeme, putovanja, dobre knjige i modu). Sve to se i krije iza njenog Instagram profila Healthy lifestyle by Barbara Medić.

Moglo bi vas zanimati i: Iz knjige “RECEPTI MOJE MAME” Barbare Medić: Pita od sira.

Tekst: Barbara Medić

Foto: Pexels, Barbara Medić

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!