čokoladni tart

Čokoladni tart s avokadom koji jedva čekamo probati

by Anđela Sabranović

Iako avokado nekako često povezujemo sa slanim receptima, on je odličan dodatak i u slasticama zbog svog neutralnog okusa.
Tako smo se oduševili kada smo na Instagram profilu @bigmama_healthyfood koji inače rado pratimo pronašli recept za čokoladni tart s avokadom.
Ovaj tart je kako autorica recepta kaže jako kremast, sočan, ali i kaloričan pa svakako pazite na količinu.
Ipak, dobra vijest je to da je prepun vitamina i minerala, a priprema je jako jednostavna.
Uživajte u procesu izrade, ali i naravno u bogatim okusima.

RECEPT ZA ČOKOLADNI TART S AVOKADOM

Sastojci za podlogu

200 g orašastih plodova (bademi, lješnjaci, orasi…)
40 g kokosa
2 žlice kakaa
120 g datulja
50 g meda
1 čajna žlica kokosovog ulja

Sastojci za kremu

2 veća zrela avokada
150 g indijskih oraha (prethodno ih potopite u vodi nekoliko sati)
1 žlica kakaa
70 g meda
1 čajna žlica kokosovog ulja
1 čajna žlica arome vanilije

Priprema

  • Orašaste plodove usitnite u sjeckalici, te dodajte ostale sastojke.
  • Smjesu utisnite u kalup za tart (22 cm)
  • Sve sastojke za kremu povežite u blenderu i lagano stavite preko podloge.
  • Ostavite u hladnjaku nekoliko sati i po želji dekorirajte s čokoladom i kakaom.

Moglo bi vas zanimati i: Antioksidansi u službi zdravlja – evo u kojim namirnicama ih možete pronaći

Tekst: Anđela Sabranović

Foto i recept: @bigmama_healthyfood

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!