Uskrsni su blagdani iza nas, a svi znamo kako je nekad teško odoljeti hrani koju smo s guštom pripremali ili ju je možda netko pripremio za nas. Zato stižu detoks obroci!
Branka Bunić mag. nutr., voditeljica Nutrilife Centra računala je da će nam svima dobro doći i dva primjera dnevnih jelovnika uz koje će naše tijelo ipak odahnuti od teških namirmica. A riblji ručak prvog dana, može vam poslužiti kao inspiracija za riblji dan koje mnogi ljudi imaju petkom.
DAN 1. 1030 kcal
DORUČAK
- 100 g kiselih krastavaca
- 30 g ABC sira
- 1 kriška raženog kruha (50 g)
- 30 g purećih prsa 1% m
MEĐUOBROK I
- 10 komada suhih, oljuštenih badema (10 g)
- 30 g rižinih krekera
RUČAK
- 1 filet pastrve pečene na žaru (200 g)
- 1 čajna žlica maslinovog ulja (5 g)
- pola zdjele matovilca (25 g)
- 1 kuhani krumpir (180 g)
MEĐUOBROK II
Čaj šipak bez šećera
VEČERA
Juha od cvjetače: 5 g pšeničnog bijelog brašna, 70 g smrznute cvjetače, 1 krumpir (30 g), 1,5 g morske soli, 5 g suncokretovog ulja, 1 kiselo vrhnje (12% mm)
Ukupni energetski unos dana: 1.020,48 kcal:
ugljikohidrati 98,40 g
masti 38,73 g
proteini 69,00 g
DAN 2. 1137 kcal
DORUČAK
Čaj od šipka bez šećera (200 g) ili čaj od kamilice bez šećera
RUČAK
- 100 g mljevene dinstane govedine
- 1 šalica kuhane durum tjestenine (100 g)
- 1 šalica kuhane, rezane i konzervirane cikle (150 g)
MEĐUOBROK II
Griz na mlijeku: 240 g kravljeg mlijeka 2,8% mm, 25 g pšenične krupice (griza)
VEČERA
- 1 šalica kremaste juhe od bundeve (kremasta, tipa Butternut, 200 g)
- 220 g purećih prsa pečenih u pećnici, bez masti (2 fileta)
- 10 g oljuštenih suhih sjemenki bundeve
Ukupni energetski unos dana: 1.136,95 kcal,
ugljikohidrati 89,67 g
masti 34,80 g,
proteini 115,16 g
Ostale primjere jelovnika čitajte na sljedećoj poveznici.
Pripremila: O. M.
Foto: Pexels, Pixabay