Donosimo recept za tortilje od crvene leće uz 3 prijedloga za nadjev

by Anđela Sabranović

Da, da, dobro ste pročitali… Možete jako jednostavno napraviti ukusne tortilje od crvene leće i još jednog sastojka.

Ove tortilje su bogate proteinima, a ne sadrže gluten, brašno i uz to su veganske.
Sve je više ljudi koji se odlučuju na plant based prehranu jer iz dana u dan svjedočimo sve većem broju istraživanja koja pokazuju kako takva vrsta prehrane doista ima bezbroj prednosti za naše zdravlje. Nutritivno bogate tortilje su sjajan način da unesete više namrinica biljnog podrijetla u svoj život jer ih jednostavno možete puniti humusom te različitim povrćem.

U nastavku ćemo s vama podijeliti i naše omiljene kombinacije, ali najprije ćemo se baciti na jednostavni recept.

RECEPT ZA TORTILJE OD CRVENE LEĆE

SASTOJCI:

  • 150 g suhe crvene leće
  • 360 ml povrtnog temeljca (ili vode s pola žlice soli)

PRIPREMA:

– leću isperite vodom
– prebacite je u blender s temeljcem i ostavite da stoji 3 do 4 sata
– blendajte oko 2 minute ili dok ne dobijete glatku smjesu
– zagrijte tavu za palačinke s malo ulja
– pecite kao palačinke (oko 2 minute svaku)

IDEJE ZA NADJEV

Humus i pečeno povrće

Humus je čest nadjev u tortiljama, ali malo tko se sjeti dodati mu pečeno povrće. Jednostavno u posudi za pečenje pomiješajte paprike, luk, brokulu (ili povrće po vašoj želji). Začinite sa soli, maslinovim ulje i začinskim biljem te ispecite. Poslije tortilje premažite humusom i dodajte povrće.

Avokado namaz uz povrće 

Još jedan ukusni namaz s kojim nikad ne možete pogriješiti je avokado namaz. Avokado začinite sa soli, paprom, maslinovim uljem, češnjakom u prahu, limunom i začinima po želji. Sve zgnječite vilicom te dodajte kuhani grah, kukuruz, crveni luk i zelenu salatu.

Pesto s povrćem u mediteranskom stilu

Svoju tortilju premažite pestom te dodajte cherry rajčice, rikulu, bijeli grah, svježi krastavac te sušene rajčice. Sve začinite i uživajte u neobičnom i ukusnom ručku.

Nadamo se da smo vas inspirirali za ukusan i jednostavan ručak. Dobar tek!

Moglo bi vas zanimati i: Šetnja riječkom tržnicom rezultirala je savršenim ribljim ručkom. Donosimo recepte!

Tekst: Anđela Sabranović

Foto i recepti: https://elavegan.com/; https://cookingwithelo.com/

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!