Ako tražite brzinsko i osvježavajuće rješenje za goste koji su se najavili u zadnji tren ili pak dok čekate večeru želite uživati u slasnim zalogajima, donosimo vam recept za slatko slano predjelo na bazi od kruške s biljnim sirom i jogurtom od soje.
Biljni sir možete nabaviti već gotov pa je proces pripreme brži, a ako se odlučite napraviti svoj domaći, onda uzmite u obzir da je potrebno da preko noći odstoji u frižideru.
Za završnu pripremu vam je potrebno svega 15 minuta, a mjera koju vam donosimo namijenjena je za 8 osoba.
Potrebni sastojci:
- 3 kruške
- 250 grama jogurta od soje (bez sladila)
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica tahina (po želji)
- 2 žlice soka od limuna
- 2 žlice pistacija
- 2 žlice brusnice
- 2 žlice oraha
- 1 žlica sjemenki maka
- sol i papar
Potrebni pribor:
- cjedilo s gustom mrežicom, gaza ili čista bijela krpa
Priprema biljnog sira:
Cjedilo prekrijte čistom bijelom krpom ili gazom i ulijte jogurt, presavijte rubove, stavite cjedilo na zdjelu u koju će se ocijediti jogurt. Stavite sve u hladnjak preko noći. Sljedećeg jutra ulijte procijeđeni jogurt u zdjelu i začinite ga maslinovim uljem, limunovim sokom, tahinijem, soli i paprom.
Posljednji korak:
Grubo nasjeckajte orahe, pistacije i brusnice. Kruške dobro operite i narežite na kriške. Svaku krišku kruške namažite s malo biljnog sira i po želji ukrasite sjeckanim suhim voćem ili makom. Servirajte ih na tanjur za posluživanje i voilà, dobar tek!.
Ove ukusne zalogaje možete držati u frižideru 1 dan, a biljni sir može do 3 dana stajati u posudici za hranu u frižideru.
Nadamo se kako će i vas osvojiti ovo neobičnom slatko slano predjelo.
Moglo bi vas zanimati i: Donosimo vam 3 recepta za obroke koje možete ponijeti na posao
Tekst: dr.sc. Anđela Jelić, mag.psych.
Foto: Pinterest, Pexels