Kada spomenemo Dubrovnik i restorane, većina ljudi prvo pomisli na visoke cijene. Bilo bi dobro kada bi te cijene opravdala i kvaliteta, ali to nažalost nije uvijek tako. Zato smo odlučili istražiti u kojim dubrovačkim restoranima najradije jedu lokalci, a da imaju najbolji omjer cijene i kvalitete. Imamo nekoliko preporuka.
U nastavku otkrijte više detalja.
Restoran Pantarul
Na prvo mjesto smo stavili restoran Pantarul jer je ovo po izboru lokalaca jedan od restorana s najfinijom ponudom. Osim toga, komentari na TripAdvisoru su jako pozitivni. Kako i navode na službenoj stranici restorana, ovo je mjesto nastalo sa željom da se svi osjećaju dobrodošlo. Nude vrhunsku, ali nepretencioznu hranu. Jelovnik restorana je usklađen s ritmom godišnjih doba i sve se priprema od najboljih namirnica lokalnih OPG-ova. Što više poželjeti? Jelovnik možete pogledati ovdje.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Lucin Kantun
Lucin Kantun je restoran smješten u zidinama Starog grada. Kada sjedite na terasi restorana, imate priliku osjetiti onu istinsku energiju Dubrovnika. Bez obzira preferirate li meso, ribu ili vegetarijansku ponudu, ovo je mjesto na kojem se nećete razočarati. Na svojoj web stranici naglašavaju kako se prilikom uređivanja prostora mislilo na svaki detalj kako bi se gosti osjećali kao da su došli na druženje kod prijatelja. Tome zasigurno pridonosi i otvorena kuhinja zbog koje se gosti mogu osjećati uključenije. Jelovnik možete pogledati ovdje.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Papillon pizzeria
Ovo je prvo i jedino mjesto u Dubrovniku koje u ponudi ima tradicionalnu napolitansku pizzu. Po komentarima gostiju vidimo kako se doista radi o vrhunskoj pizzi, a neki tvrde i kako su u ovoj pizzeriji jeli najbolju pizzu ikad. Na web stranici je navedeno kako nude i veganske opcije te pizze bez glutena. Jelovnik pogledajte ovdje.
View this post on Instagram
Konoba Veranda
Još jedan od restorana koji je oduševio brojne goste je i konoba Veranda. Obitelj je u srži vizije konobe Veranda. Ljubav prema hrani prenosi se s generacije na generaciju pa svaki gost može očekivati jedinstveno gastronomsko iskustvo. Veranda je duboko povezana s tradicijom, ne samo Dubrovnika, nego i Hercegovine, što se ogleda i u ponudi specijaliteta. Na jelovniku se tako nalaze jela poput tradicionalne pašticade, fuža s kozicama i svježim tartufima te uštipci s kajmakom i žabama, što je jednako privlačno i lokalcima i turistima koji su u potrazi za tradicionalnim okusima s modernim prizvukom. Jelovnik pogledajte ovdje.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Bez obzira koje od predloženih mjesta odabrali, uvjereni smo da ćete uživati u svakom zalogaju. Dobar tek!
Moglo bi vas zanimati i: Ovo su najljepše plaže Makarske rivijere prema izboru lokalaca
Tekst: Anđela Sabranović
Foto: Instagram