Vrijeme koje često gubimo na razmišljanje o tome što jesti za doručak je skoro jednako vremenu koje nam treba da ga pripremimo. Kako bi vam olakšali razmišljanje i uštedjeli vrijeme, donosimo jednu ideju za doručak koji vjerujemo niste jeli odavno.
Naime, francuski tost je idealno jelo za dane kada se želite razmaziti i svjesno uživati u početku dana. Zamislite samo mirise cimeta i maslaca pomiješane s mirisom prve kave i vjerujemo kako ćete dobiti motivaciju za pripremu.
Ovaj recept možete poslužiti za doručak i svojim najmilijima tijekom vikenda kada imate više vremena za pripremu, ali i bilo koje drugo jutro kada stignete. Osim što ćete uživati u svakom zalogaju, zasigurno će njih (ali i vas) oduševiti zajedničko vrijeme za stolom uz ukusne zalogaje.
U nastavku vas očekuje recept.
Francuski tost u nutritivno bogatoj verziji
Sastojci:
- 6 kriški krupno narezanog kruha (od cjelovitog zrna)
- 4 jaja
- 1 šalica bademovog mlijeka
- 1/4 šalice soka od naranče
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 žličica cimeta
- 1/4 žlice muškatnog oraščića
- 1 žlica javorovog sirupa/meda (plus još za preljev)
- 2 žlice kokosovog ulja
Priprema:
U velikoj zdjeli umutite jaja, bademovo mlijeko, sok od naranče, vaniliju, cimet, muškatni oraščić i javorov sirup/med. Polovicu smjese stavite u plitku posudu.
Dodajte 4 kriške kruha odjednom i ostavite da se natapaju 2 minute sa svake strane.
Ispecite na srednje jakoj vatri s kokosovim uljem 2-3 minute po strani ili dok se ne ispeku do željenog ukusa.
Ponovite s preostale 4 kriške i preostalom smjesom jaja.
Poslužite tost odmah uz javorov sirup/med, voće ili preljeve po izboru.
Dobar tek!
Moglo bi vas zanimati i: Banana bread je uvijek dobra ideja za vikend doručak
Tekst: Slowliving.hr
Foto: Pinterest, Pexels