Nakon prošlogodišnjeg Pariza, ove zime Fooling Around by Fuliranje nas vodi u Veneciju, na još jednu postaju legendarnog Orient Expressa čija je stanica bila i u Zagrebu. Esplanade je izgrađen upravo radi toga, a danas je ono ujedno mjesto događanja gurmanskog blagdanskog sajma. Gastronomska ponuda ovogodišnjeg izdanja Fooling Around by Fuliranje održava se na Oleander terasi hotela Esplanade od 28. studenog 2024. do 01. siječnja 2025., a street food jela dolaze ponovno iz vrhunskih restorana kreiranih od poznatih gastro chefova.
- Mjesto Fooling Around by Fuliranje: Oleander terasa hotela Esplanade, Zagreb
- Trajanje: 28. 11. do 31. 12. 2024.
- Radno vrijeme: pon-pet: 12:00 – 23:00
- sub/ned, Badnjak, Stara godina: 11:00 – 23:00
- Božić: 16:00 – 23:00
- Stara godina: 16:00 – 21:00
Fooling Around by Fuliranje donosi ponude eminentnih hrvatskih chefova i restorana iz 10 kućica: Meneghetti, Esplanade Zagreb Hotel, JRE (Konoba Boba, LD Restaurant, San Rocco, Lemongarden),Noel, Institut za kobasice by Mate Janković, Mason Burgers & Stuff, Acrobat, Boogie Lab, GingleBells i Rakijarnica.
Fooling Around by Fuliranje održava se ove godine ujedno u suradnji s tvrtkom Metro Hrvatska.
Autorske kreacije poznatih hrvatskih chefova na Fooling Around by Fuliranje
Pomno birana jela koja spajaju tradiciju i inovativnost, preciznost i strast, predstavit će se na ovogodišnjem Fooling Around, a na nedavno održanom eventu pretaste-inga ponudu su predstavili:
- Chefica Esplanadine kuhinje i Zinfandel’s restorana sa zelenom Michelinovom zvjezdicom.
- Chef Mario Mandarić iz Noela prvog zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom.
- Okupljeni pod kapom Udruge Jeunes Restaurateurs: chef Vjeko Bašić iz murterske konobe Boba, chef Ante Udovičić iz sutivanskog restorana Lemongarden, te chef Floriana Ružić iz restorana San Rocco iz Brtonigle. Njima će se na kućici pridružiti i chef Marko Gajski iz LD Restauranta na Korčuli.
- Istarske okuse baštine i luksuza donio je chef Ante Miletić iz restorana Meneghetti.
- Poznati chef Mate Janković sa svojim Institutom za kobasice.
- Kulinarski inovator, chef Ivan Zidar čiji se Mason Burgers & Stuff smatra jednim od pionira gourmet burger scene u Zagrebu.
- Boogie Lab, artisan pekarnica, restoran i brunch bar čija je kvaliteta osvojila i New York.
- Acrobat Dine Kušena koji će posjetitelje osim svojom selekcijom najprestižnijih internacionalnih vina i šampanjaca, oduševiti i biranim steakovima.
Probrana selekcija vina, rakija, ginova na Fooling Around prati bogatu gastro ponudu
Za probranu selekciju vina, rakija, koktela biranih vina, pjenušaca, kuhanih ginova i vrućih koktela, pobrinut će se Ginglebells, selekcija Tikveš vina, Rakijarnica i Esplanadin talentirani koktel-majstor i F&B Service Manager, Vjenceslav Madić poznat kao Master Kishoni. On je za zimska adventska druženja na otvorenome osmislio šest novih koktela, od kojih je ovom prigodom predstavio topli Mojito i Orient Express koji spaja okus slatkih marelica i svježih citrusa ispreplićući ih sa zimskim začinima.
Moglo bi vas zanimati i: Znamo program za ovogodišnji Advent na Trgu.
Tekst: PR
Fotografije: Mario Kučera, Bruno Fantulin i PR