Prhko tijesto koje se topi u ustima, domaće jabuke, miris vanilije i cimeta… Sve to u vaš dom će donijeti ovaj recept za Gelattu s jabukama.
Vikendom obožavamo praviti neki kolač kojim ćemo razveseliti sve članove obitelji, a jesen je često rezervirana upravo za slastice s jabukama. Nedavno smo naletjeli na divan Instagram profil @iwaiva iza kojeg stoji blogerica Iva i odmah nas je privukao ovaj recept. Moramo vam priznati da smo ga odmah morali isprobati tako da odgovorno tvrdimo da je savršen. Ivi hvala na na inspiraciji i na divnom receptu.
View this post on Instagram
Recept pogledajte u nastavku.
Tijesto:
- 250g oštrog brašna (al može i glatko)
- 125g maslaca (sobna temperatura)
- 1 jaje
- 60g šećera
- prstohvat soli
- 1 žlica vrhnja
Nadjev:
- 5-6 jabuka
- 1 vanilin šećer
- Cimet
Za premazivanje:
- Jaje
- Malo šećera
PRIPREMA:
- Pomiješajte sve sastojke za tijesto i umijesite rukama, samo nemojte predugo mijesiti. Po potrebi dodajte još malo brašna ili vrhnja
- Pustite tijesto da odmori u frižideru dok narežete jabuke na tanke ploške.
- Razvaljajte tijesto u krug.
- Jabuke poslažite gore na sredinu kruga, samo ostavite praznog prostora dva prsta do ruba. Pospite po jabukama vanilin šećer i cimet.
- Prebacite rubove preko jabuka.
- Rubove premažite razmućenim jajetom i pospite šećerom.
- Pecite na 180 stupnjeva dok ne porumeni.
Mi smo na toplu gelattu dodali kuglicu sladoleda od vanilije i kombinacija nas je oduševila.
Moglo bi vas zanimati:5 recepta za energetski zimski smoothie
Tekst: Anđela Sabranović
Foto: instagram