Zobene kaše volimo u svim oblicima, ali s vremena na vrijeme poželimo u svoje jutarnje rutine ipak uvesti nešto novo. Mnogima je omiljeni doručak hrskava granola koja je odlična u kombinaciji s grčkim jogurtom, ali one koja se mogu kupiti u trgovinama često sadrže mnoštvo šećera i umjetnih zaslađivača. Zato nas je oduševilo kada smo na blogu “Like chocolate” pronašli recept za homemade granolu s kokosom i bademima. Recept smo isprobali te provjereno znamo kako je jako ukusan. Više detalja očekuje vas u nastavku.
GRANOLA S KOKOSOM I BADEMIMA
Sastojci
100 g zobenih pahuljica
50 g krupno sjeckanih badema
50 g mljevenog kokosa tzv. kokosovog brašna
30 g mljevenih lanenih sjemenki
50 g suncokretovih sjemenki
20 g sezama
3 žlice meda
1 žlica kokosovog ulja
1 žlica vode
1 žlica ekstrakta vanilije
Upute:
Pećnicu zagrijte na 150°C, a posudu za pečenje obložite papirom za pečenje.
Med i kokosovo ulje zagrijavajte na vatri dok se ulje ne otopi.
Sve sastojke za granolu pomiješajte i prebacite u posudu za pečenje.
Pecite oko 20 min tj. dok granola ne dobije zlatnu boju.
Pustite da se ohladi u posudi pa je prebacite u staklenu posudu. U nju možete umiješati i malo sušenog voća.
Poslužite s jogurtom, mlijekom, uz smoothie ili grickajte samu.
Ono što posebno dobro ide uz granolu je grčki jogurt pomiješan s malo meda i aromom vanilije. Uz to možete dodati i malo bobičastog voća. Vjerujemo kako će vam ovo postati omiljeni doručak. Zdravo, zasitno i ukusno… Dobar tek!
Moglo bi vas zanimati i: Znamo da je štetan, a evo 5 zdravih zamjena za šećer
Tekst: Anđela Sabranović
Foto i recept: likechocolate.net