Nekad nam neko jelo može izgledati kao nešto što može napraviti osnovnoškolac, u nižim razredima. I možda i može. Ali jednostavnost nekog jela ili njegova izgleda ne znači da to jelo nije zdravo i fino, a to je ono što od naših obroka želimo. Jednostavnost je poveliki bonus. I ako vam ovo jelo izgleda baš tako, to ne znači da se ne morate osjećati kao pravi chef dok ga pripremate. Uostalom, tu su i pregače koje će vam u tom pomoći…
O čem pričamo? Najprije da riješimo jelo i recept!
Ovo jednostavno jelo pronašli smo na profilu naše poznate mame-chef, Nastasje Chiare Petrić, koja već nekoliko godina kuha pod imenom Chiarin tanjurić. Jela su joj gotovo uvijek jednostavna, zdrava, a ono što uvijek pokušava postići jest pojasniti da nije grijeh ponekad – zgriješiti po pitanu kuhanja. Drugim riječima – da, važno je jesti zdravo i raznoliko, ali povremeno pecivo iz pekare ili nezdrava grickalica nije nikakav bauk.
Ovo je jedan njezin recept koji nas je iznenadio.
UMAK ARRABBIATA S CRVENOM LEĆOM
3 žlice dmBio ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 veliki crveni luk
1 manja svježa crvena paprika
3 češnja češnjaka
1 žličica suhog origana
3 žlice dmBio crvene leće
1 pakiranje dmBio Arrabbiata umaka (ili običan, ako ne volite ljuto)
sol i papar
1 pakiranje dmBio tjestenine
fusilli bez glutena
1 manja brokula
PRIPREMA
Na maslinovom ulju na srednje jakoj vatri prodinstajte sjeckani luk i papriku. Kad povrće omekša, dodajte mu protisnuti češnjak i origano te još kratko zapecite. Dodajte leću prethodno ispranu u situ pod mlazom vode, zatim umak Arrabbiata; isperite staklenku od umaka s malo vode pa vodu dodajte jelu. Kuhajte oko pola sata na laganoj vatri dok leća ne omekša, a umak se lagano ne zgusne. Za to vrijeme u slanoj vodi skuhajte tjesteninu al dente, a nekoliko minuta prije kraja, tjestenini dodajte očišćenu i narezanu brokulu. Kušajte umak pa začinite solju i paprom po potrebi, zatim ga izmiksajte štapnim mikserom dok ne postane potpuno kremast. Poslužite umak s kuhanom tjesteninom i brokulom.
Chic pregače
Ova poznata hrvatska kuharica te gastro blogerica koja se krije iza brenda Chiarin tanjurić nedavno se okušala u nečem novom, ali sasvim logičnom. Pregače nisu neka novost u njenoj niti vašoj kuhinji, sigurni smo, ali ove pregače bi mogle biti potpuna novost! U suradnji s brendom lupré, jednim od najistaknutijih proizvođača radne odjeće u HORECA svijetu, Nastasja je nedavno predstavila liniju pregača koja će sigurno oduševiti sve zaljubljenike u kuhanje, ali i one koji vole modu, udobnost i prije svega funkcionalnost.
Ubrzo nakon prvih modela i boja, na tržište su stigle i nove, a ova linija nosi naziv RAINBOW. Uz dosadašnje crnu i sivu, sada stiže dašak proljeća sa žutim (SUNNY), svjetlo ljubičastim (LILY), tamno ljubičastim (LELOO) te tirkiznim (TIFFANY) modelima. Cijela linija pregača Chiarin tanjurić sastoji se od modela koji dolaze u tri različite veličine (2-4 god, 4-10 god, odrasle). Ručno su sašivene od 100% hrvatskog materijala koji se zbog svoje kvalitete koristi i za izradu profesionalnih kuharskih pregača.
Simbolika pregača
„Suradnja s brendom lupré došla je kao rezultat našeg višegodišnjeg poznanstva i želje da kreiramo pregače koje svojom kvalitetom zauzimaju bitno mjesto u svačijoj kuhinji. Svaka pregača ima za mene posebno značajne. U prvoj su se liniji tako mogle pronaći pregače pod nazivom CHIARA, GAIA i REIA nazvane po mojim kćerima, KAI jer jako volim to muško ime. Zatim su tu DALIS, HARRY i u novoj liniji LEELOO jer sam velika obožavateljica Salvadora Dalija, Harryja Pottera i poznatog lika iz filma Peti element. Za modele SUNNY, LILY i TIFFANY inspiracija su boje koje one predstavljaju“ – izjavila je Nastasja Chiara Petrić.
Osim pregača, kreativni dvojac u svojoj ponudi od sada nudi i platnene vrećice u dvije boje sa zanimljivim dizajnom kojeg je oslikala Nastasjina kći Gaia. Ove razigrane vrećice, spoj su svega što brend Chiarin tanjurić predstavlja, a to je zabavno kuhanje raznovrsne i šarene hrane za cijelu obitelj s naglaskom na sezonalnost i svježinu.
Pregače se mogu pronaći na web shopu Chiarin Tanjuric x lupré | Shop (lupre.co) po cijenama od 150-280 HRK ovisno o veličini i modelu.
Platnene vrećice su dostupne na web shopu Platnena vrećica Foodie | Chiarin Tanjuric x lupré (lupre.co) po cijeni od 50 HRK.
Moglo bi vas zanimati i: Veganski bolonjez umak po receptu Jamieja Olivera
Tekst: Nataša Krstičević, PR
Recept: Chiarin tanjurić
Foto: PR, Chiarin tanurić