Ideja za današnji ručak: losos punjen feta sirom i špinatom

by Anđela Sabranović

Iako vam ovo jelo na prvu možda zvuči komplicirano vjerujte da je priprema izuzetno jednostavna i brza. Jelo se može naći na stolu već za 30-ak minuta što nam je realno svima tijekom radnog tjedna dosta važno. U nastavku vas očekuje recept za losos punjen s feta sirom i špinatom.

Iako riblja jela volimo tijekom cijele godine ljeti nam posebno prijaju, a kako i ne bi kada su lagana i nutritivno bogata. Losos većina ljudi priprema jednostavno na tavi ili u pećnici. Zato nas je oduševio recept koji u sebi ima mali preokret kroz dodatak feta sira i špinata. 

Losos punjen feta sirom i špinatom

Sastojci:

  • 4 komada lososa ( oko 150 grama svaki)
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 3 šalice baby špinata
  • 1 žličica talijanskog začina
  • 1/2 žličice paprike
  • Prstohvat kajenskog papra
  • 150 g feta sira
  • 1/4 šalice parmezana
  • 1/4 šalice pečene crvene paprike
  • Sol + papar, po ukusu

Priprema:

  • Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Položite komade lososa na lim za pečenje s kožom prema dolje.
  • Oštrim nožem zarežite svaki komad lososa po sredini. Pazite da vam nož ne prođe do kraja, ostavljajući meso lososa još pričvršćeno na samom dnu i na oba kraja.
  • Premažite losos žlicom maslinovog ulja i začinite solju i paprom. Staviti na stranu.
  • Zagrijte preostalu žlicu maslinovog ulja na velikoj tavi, na srednjoj temperaturi. Kad se zagrije, dodajte špinat, talijanski začin, papriku, kajenski papar, sol i papar. Pirjajte par minuta, dok špinat ne uvene.
  • Ugasite vatru, pa dodajte nasjeckanu pečenu crvenu papriku, feta sir i parmezan. Promiješajte da se dobro poveže.
  • Mješavinu špinata i fete žlicom stavljajte u zarezani dio lososa. Ponavljati dok se sva smjesa ne potroši i komadi lososa ne budu ravnomjerno napunjeni.
  • Stavite losos u pećnicu i pecite oko 15 minuta. Izvadite iz pećnice i poslužite vruće. Dobar tek!

Moglo bi vas zanimati i: Salata s pršutom, breskvama i kozjim sirom: Ako i vi ovih dana odbijate paliti pećnicu imamo recept za vas!

Tekst: Anđela Sabranović

Foto i recept: https://www.walderwellness.com/

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!