Ideja za lagani ručak: Mahune s indijskim oraščićima i narančom

by Anđela Sabranović

Ako vam treba ideja za zdravi ručak, donosimo vam recept koji smo pronašli na stranicama Zare Home. Mahune morate pirjati, a na kraju ih zaliti sokom od svježe naranče koji će se sljubiti sa aromama poput indijskog oraščića. Vjerujemo da vam zvuči komplicirano, ali vjerujte, recept je vrlo jednostavan, a okus božanstven.

Sastojci za 4 osobe:

  • 400 g uskih mahuna
  • 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 češanj češnjaka isjeckan na tanke kriške
  • 1 naranča (sok i naribana korica)
  • 1 žlica šećera
  • 200 g indijskih oraščića
  • 1/4 žličice papra
  • 1/4 žličice kumina
  • 1 žličica slatke paprike
  • 1 žličica origana u prahu
  • sol
  • šačica malina

Priprema:

  1. Pomiješajte začine (papar, kumin, slatku papriku i origano).
  2. Indijske oraščiće poprskajte uljem, pomiješajte kako bi se dobro natopili i dodajte u mješavinu začina.
  3. Pirjajte ih u tavi na umjerenoj vatri ili pecite 10 min u pećnici dok ne poprime zlatnu boju. Ostavite sa strane.

5. Pažljivo ogulite naranču tako da ne prerežete bijeli unutarnji dio korice i izrežite koricu na prutiće.

6. Zakuhajte šalicu vode i koricu naranče kuhajte jednu minutu. Ocijedite.

Vaš ručak je gotov. Dobar tek!

Moglo bi vas zanimati: Nutricionistica Alma Bunić: Hrvati će se izliječiti od epidemije debljine kada nauče zaobilaziti pekare

Pripremili: Slowliving.hr

Foto: Zara Home

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!