620
Ako vam treba ideja za zdravi ručak, donosimo vam recept koji smo pronašli na stranicama Zare Home. Mahune morate pirjati, a na kraju ih zaliti sokom od svježe naranče koji će se sljubiti sa aromama poput indijskog oraščića. Vjerujemo da vam zvuči komplicirano, ali vjerujte, recept je vrlo jednostavan, a okus božanstven.
Sastojci za 4 osobe:
- 400 g uskih mahuna
- 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 češanj češnjaka isjeckan na tanke kriške
- 1 naranča (sok i naribana korica)
- 1 žlica šećera
- 200 g indijskih oraščića
- 1/4 žličice papra
- 1/4 žličice kumina
- 1 žličica slatke paprike
- 1 žličica origana u prahu
- sol
- šačica malina
Priprema:
- Pomiješajte začine (papar, kumin, slatku papriku i origano).
- Indijske oraščiće poprskajte uljem, pomiješajte kako bi se dobro natopili i dodajte u mješavinu začina.
- Pirjajte ih u tavi na umjerenoj vatri ili pecite 10 min u pećnici dok ne poprime zlatnu boju. Ostavite sa strane.
5. Pažljivo ogulite naranču tako da ne prerežete bijeli unutarnji dio korice i izrežite koricu na prutiće.
6. Zakuhajte šalicu vode i koricu naranče kuhajte jednu minutu. Ocijedite.
Vaš ručak je gotov. Dobar tek!
Pripremili: Slowliving.hr
Foto: Zara Home