Hladan, ali sunčan vikend je pred nama i najbolje je iskoristiti ga za druženje s onima koje volimo. Zašto ih ne biste iznenadili sa jednim zdravim, ali preukusnim ručkom? Kod naše poznate food blogerice Mateje Krvarić, vlasnice bloga @uvijekgladna pronašli smo ovaj ukusni recept za Pad thai, a vama ga donosimo u nastavku.
Pad Thai nacionalno je jelo Tajlanda i jedno od najpoznatijih jela ove zemlje. Može se pripremati sa morskim plodovima (kozicama), piletinom ili samo s povrćem. Iako se u nazivu ovog obroka nalazi Thai, ono je porijeklom iz Kine. Od rezanaca pa sve do načina pripreme – sve je porijeklom kinesko osim začina koji su tipični za tajlandsku kuhinju.
Pad thai by uvijekgladna
Sastojci:
- 1/2 pakiranja Wok egg tjestenine
- 1 pakiranje kozica u slatko ljutoj marinadi
- 100 g mariniranog tofua
- nekoliko žlica Pad Thai umaka
- 2 jaja
- 2 mlada luka
- 3 režnja češnjaka
- 1cm đumbira
- prženi slani kikiriki
- limeta
- ulje
- sol, chili u prahu
Postupak:
-
Nasjeckajte mladi luk, zeleni dio ostavite za posluživanje.
-
Češnjak i đumbir narežite na listiće. Tofu prebrišite ubrusom i narežite na kockice.
-
Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju.
-
U zagrijani wok dodajte ulje, na vruće ulje dodajte tofu i pržite do zlatne boje. Izvadite tofu, ubacite kozice. Smrznute kozice pržite cca 5 minuta. Izvadite ih a umak koji puste ja sam maknula da izbjegnem previše slatkoće.
-
Prebrišite wok. Dodajte malo ulja i pržite kratko luk, češnjak i đumbir sa malo chilija. Kada je pustilo mirise ubacite kozice i tofu, odvojite na polovicu woka, u drugu dodajte 2 razmućena jaja koja ste posolili. Pržite. Dodajte rezance i umak i sve provrtite po woku. Dodajte sok limete, prženi sjeckani kikiriki i mladi luk.
Moglo bi vas zanimati: Super čokoladni bezglutenski kolač s kruškama idealan za nedjeljni ručak
Tekst i foto: Mateja Krvarić, blog Uvijek gladna