Što kažete na salatu od slanutka, nakon koje slijedi Dvorski pladanj s mesnim poslasticama poput junećeg ramsteaka sous vide, a za desert na stol stižu zapečeni štrukli sa šumskim voćem? Ljubitelje ribe oduševit će pastrva na zagorski način i rižoto od šparoga i kozica, a za sladokusce tu su cheesecake od maline s crumbleom od kakaa i zapečene palačinke s jagodama.
Delicije koje potpisuje Mirko Ljubić, chef restorana Dvorac Mihanović u Termama Tuhelj, dio su nove proljetno-ljetne ponude koja će razmaziti vaše nepce. Sezonske namirnice, fuzija tradicionalnog i modernog sa zagorskim twistom i ponuda vrhunskih vina jamče hedonistički doživljaj.
Više od restorana
U Dvorcu Mihanović nekad su se okupljali plemići, a danas se gosti ondje osjećaju poput plemstva. Iz jelovnika mogu odabrati dvorska jela označena krunom koja su pripremljena prema posebnoj recepturi iz vremena grofa Brigljevića ili zagorska jela pripremljena prema recepturama karakterističnim za Hrvatsko zagorja označena kućicom. Za one koji i na izletu žele ostati fit u ponudi su vitalna jela sa simbolom jabuke koja sadrže pravilnu kombinaciju nutritivnih elemenata, lagano meso te svježe povrće i začine.
Ovaj jedinstveni restoran ima nekoliko dvorana za organizaciju različitih proslava i vinoteku s više od 40 različitih sorti vina, a u dvorcu možete kupiti suvenire i lokalne proizvode.
Totalni hedonizam
Posjet Zagorju nije potpun bez uživanja u Termama Tuhelj. Uronite u termalnu vodu, opustite se u Svijetu sauna, rezervirajte masažu ili beauty tretman u SPAeVITA centru, a ako poželite jednodnevni izlet pretvoriti u višednevni, rezervirajte smještaj u hotelu Well**** ili Glamping Villageu s pet zvjezdica i provedite prve ljetne večeri pod zvjezdanim zagorskim nebom.
Tekst: PR
Foto: PR