Imamo odličan recept za kukuruzne muffine s mladim lukom

by Anđela Sabranović

Mladi luk je namirnica kojoj se mnogi raduju, ali nažalost često ga jedemo samo u salati, a pruža nam brojne mogućnosti pa nas je ovaj put oduševio recept  magistre nutricionizma, Ive Finderle koja je osmislila kukuruzne muffine s mladim lukom koji su odličan obrok za doručak, ali i za večeru.

Muffine inače volimo jer su jednostavni za pripremu, ne oduzimaju puno vremena za pripremu, a opet su jako ukusni.

U nastavku vas očekuje recept.

Recept za slane kukuruzne muffine s mladim lukom

– za 12-ak komada –

 SASTOJCI:

  • 2 jaja
  • 100 g (8 žlica) maslinovog ulja
  • 150 g tekućeg jogurta ili kefira
  • 50 g (1/2 dcL) mlijeka
  • 100 g pšeničnog brašna
  • 120 g kukuruznog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 pošteni prstohvat soli
  • 5 komada mladog luka
  • 100 g čvršćeg feta sira
  • 2 žlice instant palente

PRIPREMA:

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C.
  1. U jednoj posudi pomiješajte integralno pirovo brašno, kukuruzno brašno, prašak za pecivo i sol. U šalici pomiješajte mlijeko i jogurt.
  2. Razradite pjenasto jaja s mikserom pa im dodajte žlicu po žlicu maslinovog ulja. Na kraju dodajte mješavinu jogurta i mlijeka te sjedinite mikserom.
  3. Na kraju lagano ručno umijesite suhe sastojke.
  4. Narežite mladi luk na kolutiće te ga ubacite u smjesu. Feta sir namrvite rukama direktno u smjesu. Pomiješajte ručno tek toliko da se sastojci sjedine.
  5. U pleh za muffine stavite košarice za muffine te svaku napunite sa smjesom skoro do ruba te pospite s malo instant palente.
  6. Muffine pecite 20-25 minuta. Pećnicu nemojte otvarati prvih 15-ak minuta da vam se muffini ne „ispuhnu“ i „padnu“, ali pred kraj pečenja provjerite čačkalicom da li je pečeno. Ako vam čačkalica izađe suha, muffini su gotovi; ako vam na čačkalici ostane smjese, pustite još par minuta. Nemojte ih prepeći jer se tako presuše.

Uživajte u svom doručku ili večeri uz ove sočne kukuruzne muffine s mladim lukom. Dobar tek!

Moglo bi vas zanimati i: Zašto i kako sezonske namirnice postaju prvi korak ka zdravom i održivom načinu života saznali smo od magistre nutricionizma, Ive Finderle

Recept: Iva Finderle, mag.nutr

Foto: @ivafi_healthylittletooth, privatna arhiva

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!