Mnogo je načina pripreme ove juhe – a ovo je naš! Odlučili smo se pokazati vam kako napraviti popularnu “paradajiz juhu” to jest juhu od rajčice na zdravi način, bez zaprške i maslaca.
Tko ne voli ukusnu gustu juhu od rajčice? Rijetki su takvi, zar ne? Za ovu juhu neće vam biti potrebno puno vremena, a vjerujemo da većinu sastojaka (ili gotovo sve) imate u svojem hladnjaku.
Potrebni sastojci:
- 4-5- velikih rajčica
- šaku cherry rajčica
- velika crvena paprika
- 1 češnjak
- 2 glavice luka
- bosiljak
- sol
- papar
- chilli (prah ili ljuti feferon po želji)
- parmezan
Priprema:
Na pladanj za pečenje stavite papir za pečenje i na njega posložite prerezane i oprane rajčice, cherry rajčice, papriku, očišćen luk i češnjak. Začinite po želji sa soli, paprom i chillijem.
Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite 30 minuta na 190 stupnjeva Celzijusa. Nakon što povrće ispeklo, izvadite ga van i izmiksajte štapnim mikserom. Naš savjet je da ga usitnite dok je vruće, jer ćete postići finu, jednoličnu konzistenciju.
Kada je povrće usitnjeno i kada ste postigli jednoličnu masu, u loncu pomiješajte prethodno ugrijani povrtni temeljac, povrće i malo vode. Količinu vode odredite samo, ovisno o gustoći koju volite. Kada se sve poveže, vaš ručak je gotov!
Prilikom serviranja, u juhu možete dodati i malo parmezana. Dobar tek!
Moglo bi vas zanimati: Osnažite imunitet prirodnim putem
Tekst: Slowliving.hr
Foto: privatna arhiva/Slowliving