Zimi se najviše veselimo malim ritualima koji nas griju iznutra i izvana – trenucima provedenim pod mekanom dekom, uz svijeće, omiljenu seriju, mirisne i omiljene napitke. U tim trenucima, kava postaje mnogo više od običnog pića. A kava pripremljena na DeLonghi aparatima za kavu, postaje magija i užitak koji se lako stvaraju, doslovno pritiskom jednog gumba. Omiljeni napitak od kave i opcionalno drugih sastojaka koji ju pretvaraju u pravi zimski comfort napitak, naše je utočište mira ili pak užitak koji volimo dijeliti s najdražima. Ponekad je to neodoljiva kombinacija sastojaka koji nas razvesele nakon napornog dana, a ponekad nešto što nas nježno razbudi i pripremi za užurbani dan pun obaveza.
Napravite svoju adventsku čaroliju kod kuće, a mi znamo savršenu formulu za to. Zima, dekica i savršena kava. S pravim receptima i aparatom za kavu poput Rivelia uređaja DeLonghi brenda koji donosi okus profesionalnog bariste u vaš dom, svaki dan može biti poseban. Pazite samo da kavu ne pijete prekasno navečer jer se kofein zadržava u organizmu još dugo nakon unosa.
Isprobajte ova tri recepta za zimsku kavu i stvaranje vlastitog adventskog trenutka u udobnosti doma.
Chocolate Hazelnut Mocha
Ovaj slatki napitak kombinira bogatstvo čokolade, orašastih okusa i snažnu kavu, stvarajući savršen zimski užitak.
Sastojci:
- Dupli espresso (60 ml)
- 1 šalica punomasnog mlijeka (ili mlijeka po želji)
- 1 žlica šećera
- 2 žlice šalice čokoladnog namaza od lješnjaka
- Šlag
- Naribana čokolada (po želji)
Priprema:
- Prvo pripremite espresso pomoću svog aparata za kavu. Iskoristite opciju za savršeno podešavanje temperature kave.
- Ulijte espresso, mlijeko, šećer i namaz od lješnjaka u manji lonac i kuhajte na laganoj vatri.
- Miješajte dok se namaz ne otopi i svi sastojci sjedine.
- Napitak ulijte u željenu šalicu i ukrasite šlagom i naribanom čokoladom.
Honey Latte
Sladak i začinjen, ovaj latte je prava zimska poslastica koja spaja bogatstvo kave, meda i cimeta.
Sastojci:
- 1 espresso kava
- 1 žlica meda
- 1 žlica cimeta
- 200 ml mlijeka
- Cimet u prahu za dekoraciju
Priprema:
- Rub šalice namočite u med, a zatim u cimet.
- Dno šalice pospite cimetom.
- Potom pripremite espressu pomoću aparata za kavu.
- Lagano promiješajte i na kraju dodajte mlijeko.
Pear Spiced Latte
Sastojci:
- Dupli espresso (60 ml)
- 1 žlica smeđeg šećera
- 15 ml sirupa od kruške
- 150 ml mlijeka od badema ili zobenog mlijeka
Priprema:
- Sve sastojke osim mlijeka ulijte u željenu šalicu i promiješajte
- Pripremite mlijeko na pari.
- Ulijte mlijeko u šalicu i promiješajte nježno.
- Posipajte na vrh napitka malo cimeta i dekorirajte s komadićem kruške.
Advent je pravo vrijeme da usporimo i uživamo u malim trenucima koji nas ispunjavaju toplinom i radošću. Isprobajte ove recepte i unesite dozu predblagdanske čarolije u svoje dane, jer ništa ne grije bolje od šalice savršeno pripremljene kave.
Rivelia koristi naprednu LatteCrema tehnologiju i pretvara svaki vaš napitak u pravo remek djelo. Od bogato pjenastog cappuccina do kremastog Flat Whitea, s jednim dodirom možete pripremiti čak 16 različitih napitaka od kave i mlijeka. Uz Riveliu svaki vaš zimski trenutak kod kuće postaje nezaboravno iskustvo. Stvorite svoj savršeni napitak i uživajte u toplini doma uz najbolje okuse zime!
Moglo bi vas zanimati i: Najslađi ritual – kada jutarnju kavu pretvorite u snažan self-care ritual.
Tekst: PR
Foto: PR