Jeste li već probali veganske ćevape?

by Anđela Sabranović

Martina Đođo s IG profila cookie.djo je podijelila s nama kako se jednom baš dignula „halabuka“ kada je objavila recept na društvenim mrežama za veganske čvarke. Pa ju sada baš zanima kakve će reakcije biti na novi recept za veganske ćevape. Nas svakako zanimaju sami ćevapi jer čuli smo da su baš odlični!

Recept je nastao u suradnji s Annapurna brendom veganskih proizvoda koji se pobrinuo za sve namirnice kako bi Martinini veganski ćevapi ispali savršeno. Annapurna je jedan od prvih brendova u Hrvatskoj koji su počeli s proizvodnjom tofua, da bi danas u svom portfoliju imali mnoštvo proizvoda od tofua, seitana i tempeha, bogati izbor omiljenih maslaca od 100 % orašastih plodova te razne ready-to-eat proizvode poput vege burgera, tofu medaljona, vege hrenovki ili kobasice te mnogih drugih proizvoda.

Hrvatska obiteljska tvrtka koja se iz ljubavi prema veganstvu i kvaliteti namirnica održala više od 20 godina na tržištu na kojem se sve više populariziraju veganski proizvodi, dokaz je da trud, vjera u misiju i rad zaista donose rezultate. A prepoznali su to i mnogobrojni gastro blogeri koji su prijatelji brenda i koriste Annapurnine namirnice, pa ćemo ih imati prilike upoznati kroz daljnja druženja u raznim verzijama slatkih i slanih jela.


Ćevapi od tofua i leće

Sastojci:

  • 200 g svježeg tofua
  • mala konzerva smeđe leće
  • 1 glavica luka
  • 5 žlica zobenih pahuljica
  • 2 žlice ketchupa
  • 1 žličica crvene paprike
  • 3/4 žličice soli
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu
  • 1/4 žličice papra

Postupak:

Sad kad smo nabrojali sve sastojke, idemo na recept.

Tofu natrgati, luk očistiti, a leću ocijediti.

U multipraktik staviti tofu, leću, luk, ketchup, začine i 2 žlice zobenih.

Sve dobro usitniti, treba nastati skoro jednolika smjesa; ovisno o blenderu/multipraktiku, možda će ga par puta trebati zaustaviti i sastrugati smjesu sa strane u sredinu.

Zatim u smjesu dodati preostale 3 žlice zobenih i dobro promiješati žlicom. Ostaviti smjesu da odstoji 10-ak minuta.
Rukama oblikovati ćevapčiće i peći na tavi na vrućem ulju uz često okretanje. Poslužiti uz luk i ajvar, kako drugačije 😊

Moglo bi vas zanimati i: Volite li dobar espresso i lješnjak? Lješnjak latte je onda napitak u kojem ćete uživati

Tekst: PR

Foto: PR

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!