Kremasti pesto od tikvica – zdravi umak koji možete pripremiti u samo par minuta

by Anđela Sabranović

Tikvica je ljetno povrće koje ima visok sadržaj vode, kao i vitamina C i A, a bogato je i antioksidansima, magnezijem, kalijem, fosforom i bakrom. Uz to, ima i nisku kalorijsku vrijednost. Iskoristite sezonu tikvica za pripremu ukusnih zalogaja u kojima će uživati cijela obitelj. Jedan od njih upravo je osvježavajući, kremasti pesto koji će obogatiti ljetnu salatu, tjesteninu…

Sastojci:

  • 250 g tikvica
  • 40 g pinjola
  • 50 g naribanog parmezana
  • 5 listova bosiljka
  • cca 150 ml maslinovog ulja
  • prstohvat soli

Priprema:

Operite tikvice i odstranite im krajeve. Naribajte ih i stavite u cijedilo sa soli kako bi ispustile višak vode (30-ak minuta). Stavite tikvice, pinjole, naribani sir i listove bosiljka u mikser. Dodajte trećinu maslinovog ulja i miksajte 15-ak sekundi. Dodajte ostatak ulja i miksajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Dobar tek!

 

 

 

Tekst: Slowage365.hr

Foto: Pinterest

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!