Ljetni zalogaji koji se jednostavno pripremaju

by Dalida Tomek

Jednostavno i osvježavajuće. To su dva uvjeta za pripremu jela za vrijeme ljetnih sparina. U nastavku donosimo ideje za ljetne zalogaje koji se jednostavno pripremaju.

Kolačići od jabuka

Sastojci:

  • 1 jabuka
  • ¼ šalice maslaca od kikirikija
  • ¼ šalice narezanih badema
  • ¼ šalice nasjeckanih oraha
  • ¼ šalice isjeckanog kokosa
  • ¼ šalice komadića čokolade.

Priprema:

Narežite jabuku na kolutiće i uklonite jezgru. Jednu stranu premažite maslacem od kikirikija te na vrh stavite bademe, orahe, kokos i komadiće čokolade.

Smoothie od manga, borovnice i breskve

Sastojci (za tri osobe):

  • 1 oguljen i narezan mango
  • 1 ½ šalica borovnica
  • 1 svježa narezana breskva
  • 1 šalica špinata
  • 2 žlice meda (po želji)
  • ¼ šalice jogurta od vanilije
  • ¾ šalice bademovog mlijeka.

Priprema:

Sve sastojke stavite u blender i dobro izmiješajte. U slučaju da je smoothie jako gust dodajte još malo mlijeka.

Salata od manga

Sastojci (za četiri osobe):

  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice meda
  • 2 žlice soka limete
  • ½ žličice chillija u prahu
  • ½ žličice papra
  • ½ žličice crvene paprike
  • prstohvat soli
  • 3 nasjeckana manga
  • ½ mljevenog crvenog luka
  • 2 nasjeckana krastavca
  • 2 nasjeckana avokada
  • 3 narezana zelena luka.

Priprema:

Umutite maslinovo ulje, med, sok od limete, chilli u prahu, papar, crvenu papriku i sol. Dodajte mango, crveni luk, krastavac i avokado s dresingom. Odozgo stavite zeleni luk.

Salata od breskve i kvinoje

Sastojci (za četiri osobe):

  • 1 šalica kvinoje
  • 1 paprika izrezana na kockice
  • 1 krastavac izrezan na kockice
  • 15 grama kukuruza
  • 15 grama crnog graha
  • 3 breskve izrezane na kockice
  • ¼ šalice soka od limete
  • ¼ šalice octa
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice meda
  • sol i papar po želji.

Priprema:

Kvinoju skuhati prema uputama na pakiranju te u skuhanu kvinoju dodati sve sastojke i dobro promiješati.

Salata od batata

Sastojci (za šest osoba):

  • 4 batata oguljena i isječena na kockice
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • ½ žličice soli
  • ¾ žličice papra
  • 30 grama slanutka
  • 15 grama crnoga graha
  • ½ šalice crvenog luka narezanog na kockice
  • ¼ šalice limunovog soka
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • ¼ šalice nasjeckanog peršina
  • ¼ žličice crvene paprike
  • 3 žlice sjemenki sezama.

Priprema:

Zagrijte pećnicu. Prelijte batat s jednom žlicom maslinovog ulja i začinite s ¼ žličice soli i jednakom količinom papra. Složite na papir za pečenje i pecite 30 minuta. Pečeni batat pomiješajte sa slanutkom, crnim grahom, limunovim sokom, češnjakom u prahu, peršinom, ¼ žličice soli, ½ žličice papra, crvenom paprikom te sjemenkama sezama.

Izvor: https://rachelschultz.com/

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!