Ljeto kod Matoša – Chef Melkior Bašić donosi autohtone okuse Italije u srce Zagreba

Šest vrsta pizza, šest vrsti paste i pet talijanskih koktela samo su dio bogate gastronomske ponude koja očekuje sve posjetitelje u samom srcu Zagreba.

by Anđela Sabranović

Jedan od najpoznatijih televizijskih chefova Melkior Bašić ovoga ljeta na Mažuranac donosi novi gastro koncept u Hrvatskoj – Bite of Fun! Najbolje od talijanske hrane, uzbudljiva jela, neodoljivi okusi i mirisi šest vrsta pizza, šest vrsta paste i pet koktela, ono je čime ovaj renomirani chef samouvjereno planira osvojiti posjetitelje ovogodišnje manifestacije Ljeto kod Matoša koja počinje u petak 30. lipnja.

U hladovini drvoreda i ispod starih fenjera u skrivenom dragulju Donjeg grada – na Trgu braće Mažuranić, pravi će gurmani tako moći uživati u pizzama zanimljivih imena i otkriti kakve sve kombinacije okusa stoje iza njih – Mortadela mingle, Mighty Margherita, Red hot mama, Prosciutto palooza, Straciatella symphony i Acciughe.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Caffe de Matoš (@caffedematos)


A na Mažuranac stiže i svjetski gastronomski hit Cheese wheel pasta, poznata i kao “pasta alla forma” ili “pasta nel formaggio” koji će posebno razveseliti ljubitelje sira. Riječ je o jelu koje je u posljednje vrijeme postalo viralan internetski hit, a koje se priprema tako da se topla tjestenina poslužuje u velikom kolutu od sira. Kolut sira se zagrijava i zatim se u njega dodaje kuhana tjestenina te se sve zajedno miješa kako bi se tjestenina obložila rastopljenim sirom. Teško je ne dobiti zazubice već na sam spomen svih vrsta paste pripremljenih u siru, u kojima će se moći guštati između tradicionalno sjajnih DJ setova, bendova i osvježavajućih koktela pod zvijezdama – Grana padano, Crispy bacon, Shrimps, Basil, Arugura i Mushroooms.

Osim u autentičnim okusima Italije, posjetitelji će na lokaciji manifestacije moći probati i nešto od raznovrsne ponude u ukupno šest kućica. Costa za ljubitelje meksičkih okusa nudi ukusne, hrskave, bogate i neodoljive tortilje, quesadille punjene povrćem, sirom te domaćom piletinom. Za osvježenje će se pripremati prirodne limunade s okusima manga, mente, đumbira i maline, te odlični kokteli od kojih se svakako ističe Mojito mango i Mojito s malinama, jagodama i đumbirom.

Na Mažurancu će se naći i široka ponuda u potpunosti veganskih jela i to na kućica Cugeraj sa 100% plant-based jelima, kao što su vege burgeri, vege balls i vege hot dogovi. Za totalno osvježenje i užitak na nepcima, tu je domaća inačica banana breada posluženog sa svježim voćem i šlagom. A neće nedostajati niti vrhunskih i maštovito miksanih koktela, Spritz koktela s pjenušcem te najboljeg Hendricks gin-tonica. Na Shanku će se moći probati domaća varijanta popularnog Pulled pork Phillyja – marinirane trgane svinjetine u brioche pecivu s coleslaw salatom, prženim lukom i homemade BBQ umakom. Naravno, u BitBurger kućici pripremat će se uvijek omiljeni hamburgeri u sto kombinacija, uz zdrave batat krumpiriće i mnogo drugih delicija. Nema šanse da netko ostane gladan!

Ljeto kod Matoša počinje 30. lipnja te traje samo do 29. srpnja – tako da nemojte čekati. Manifestacija je otvorena svakog radnog dana od 16 sati, subotama i nedjeljama od 10 sati, a zatvara se u ponoć. Sve informacije o programu i koncertima bit će dostupne na Facebook i Instagram stranici manifestacije.

Moglo bi vas zanimati i: MasterChef: Melkior Bašić nam je otkrio kako brine o sebi, je li mu teško uputiti kritiku, koje jelo nikad ne bi probao…

Tekst: PR

Foto: PR

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!