394
Kako vam zvuče topli muffini s jagodama za doručak ovog vikenda? Recept vas očekuje u nastavku.
Ništa ne podsjeća na vikend i odmor poput mirisa kolača koji se širi domom i poziva ukućane da se zajednički okupe oko stola. Budući da nam je napokon stigla i sezona jagoda želimo iskoristiti svaku moguću prigodu da napravimo desert s omiljenim voćem mnogih.
Ovaj put smo pronašli recept za muffine s jagodama u kojima će sigurno uživati cijela obitelj. Priprema je jako jednostavna, ne oduzima mnogo vremena, a rezultat su mekani i sočni muffini sa slatkim jagodama. Što više poželjeti?!
U nastavku vas očekuje detaljan recept.
MUFFINI S JAGODAMA
SASTOJCI:
- ¾ šalice višenamjenskog brašna
- ¾ šalice integralnog pšeničnog brašna
- ½ šalice bademovog brašna
- 1 žlica praška za pecivo
- ½ žličice cimeta
- ½ žličice morske soli
- 1 šalica bademovog mlijeka
- ¼ šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 velika jaja
- ½ šalice šećera
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 šalica jagoda narezanih na kockice
- malo maslaca ili margarina za kalup
PRIPREMA:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i nanesite maslac na kalup za muffine (kalup za 12 muffina)
- U srednjoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, cimet i sol.
- U velikoj zdjeli snažno izmiješajte bademovo mlijeko, maslinovo ulje, jaja, šećer i vaniliju.
- Dodajte jagode lagano u tijesto…
- Rasporedite ravnomjerno tijesto u podmazan kalup za muffine. Posipajte vrhove muffina zobenim pahuljicama i prebacite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva.
- Na kraju pecite dok vrhovi muffina ne poprime zlatno smeđu boju. Ostavite ih da se ohlade u kalupu 10 minuta prije nego što ih prebacite na rešetku da se potpuno ohlade.
- Uživajte!
Tekst: Anđela Sabranović
Foto i recept: https://www.loveandlemons.com/