Pula je i ove godine Burger festival dočekala raširenih ruku i otvorena srca. Drugu godinu zaredom, najveći regionalni street food festival stigao je u središte Istre i već prvoga dana vidno oduševio brojne posjetitelje. Na nikad atraktivnijoj lokaciji, tik uz more s jedne, i s pogledom na pulsku Arenu s druge strane, “usidrilo” se deset prepoznatljivih drvenih kućica iz kojih su se u petak 27. srpnja već od 16 sati počeli širiti zamamni mirisi sočnih i moćnih burgera koje spremaju poznati chefovi i gastro čarobnjaci iz cijele Hrvatske.
Iz Zagreba su tako stigli Institut za burgere by Mate Janković, 4Burgers i Beg’s Plant Based, iz Splita Chefs Burger by Ivan Pažanin, iz Zadra Picnic Mingle and Fun, iz Čakovca Full Circle by Marko Palfi, a domaće boje zastupa Istrijanska Manjada. Svaka od kućica mali je gastronomski raj za sebe, neke s po tri a većina s po četiri vrste burgera u ponudi. Savršen ljetni miks zaokružuju autorski kokteli na kućicama Gingle Bells i Picnic Craft Bar, idealno ohlađeno Staropramen pivo, vrhunska vina vinarije Šoškić i bogat izbor ostalih pića na Central baru.
Posjetitelji su već na otvaranju radosno komentirali bogatstvo okusa u svakom zalogaju Pažaninove Crispy Kapule, mogli su se čuti uzdasi zadovoljstva kod onih koji su odabrali Burger od Kozica Picnic Mingle and Funa, Palfijev Dekadent i ovdje je dobio nove obožavatelje koji su u njemu svojski uživali zatvorenih očiju. Mlađa publika s velikim je veseljem dočekala novitete u ponudi 4Burgersa koji su za Pulu, osim svojih slavnih smash burgera pripremili slasne i bogate tacose i nachose. Mate Janković bio je ponosan vidjevši kako brojni gosti iskreno uživaju u njegovom Bacon Jalapenu, a Eduard Beg je i ovaj put oduševio svojim inovacijama burgera od namirnica biljnog porijekla, te su tako njegovi Crispy Chicken i Spicy Chicken odmah zauzeli mjesto pri samom vrhu najzanimljivijih na festivalu. Istrijanska Manjada podjednako je zaintrigirala i domaće goste baš kao i turiste, a njihov Terra Divina burger skupio je brojne pohvale već na otvorenju.
Odlično raspoložena ekipa na Gingle Bells kućici i ovaj je put oduševljavala svojim bogatim izborom koktela, među kojima već godinama s punim pravom zvjezdani status drži njihov Mojito, a posvetu Istri ispisuju svojim novim Teranino Spritzom.
Osobito kreativni su kokteli Picnic Craft Bara gdje svaki koktel ima svoju autentičnu priču i posjetitelji ih biraju i za aperitiv, i kao pratnju burgerima, ali i nakon ukusnog obroka. Među favoritima su se na otvaranju pokazali njihovi Summer Gin i Kiss from a Rose kokteli.
Osim uistinu nikad bogatije ponude gurmanskih burgera i koktela, posjetitelje Burger festivala Pula očekuje i odlična atmosfera uz nastupe najatraktivnijih domaćih DJ-eva. Već u subotu 29. srpnja nastupa DJ Luke Beans s programom pod nazivom Amphitheater Escapade, a 4. kolovoza vraća se za DJ pult s programom Gladiator’s Groove. U subotu 5. kolovoza posjetitelje će zabavljati Mr.M s Arena Melodies & Beats, a 6. kolovoza rasplesati će ih Jinxie Grooves u večeri nazvanoj Apollo’s Golden Beats. Za 12. kolovoza rezerviran je program naziva Dance of the Roman Gods i ovaj put pod DJ palicom Luke Beansa.
Ako je suditi po odazivu već prvoga dana, Burger festival Pula još je jednom opravdao status najomiljenijeg street food festivala, a Puležani, Istrijani i svi gosti Pule i Istre će tijekom idućih 20 dana, točnije sve do 15. kolovoza uživati u ovom jedinstvenom spoju koji stvaraju neodoljivi burgeri, osvježavajući kokteli i ljetni sprtizevi, uz nastupe vrhunskih domaćih DJ-eva, a sve to u neponovljivom ambijentu pulske Rive.
Radno vrijeme Burger festivala Pula je svakoga dana od 16:00 sati do jedan sat iza ponoći, ulaz je besplatan.
Sve novosti možete svakodnevno doznati na društvenim mrežama Burger festivala: Fb i IG
Moglo bi vas zanimati i: Ove family resorte ne biste smjeli zaobići ovoga ljeta
Tekst: PR
Foto: PR