1,3K
Vikend je tu, a to znači samo jedno – imat ćemo puno više vremena za uživanje u društvu najmilijih. Nema boljeg načina za to nego početi subotnje jutro zajedničkim obiteljskim doručkom uz banana bread. Ništa ne unosi toplinu u dom poput mirisa toplog kruha.
Nadahnuti tim razmišljanjem pronašli smo recept za banana bread u kojem će sasvim sigurno uživati svi članovi obitelji. Priprema je jednostavna, a ovaj kruh se savršeno slaže sa namazima od orašastih plodova. Naš prijedlog je da ga poslužite s namazom od lješnjaka jer je to provjereno savršena kombinacije.
No, vratimo se receptu.
SASTOJCI
- 100 g maslaca
- 1 šalica smeđeg šećera
- 2 jaja
- 1/4 šalice mlijeka
- 1 čajna žlica ekstrakta od vanilije
- 3 zrelije banane
- 2 šalice brašna
- 1 čajna žlica praška za pecivo
- 1/4 čajne žlice soli
- 1/2 šalice orašastih plodova ili čokolade (odaberite po svom ukusu)
PRIPREMA
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje.
- Nanesite ipak malo ulja na papir.
- Maslac sobne temperature mikserom povežite sa šećerom.
- Zatim dodajte jaje i mutite dok ne povežete smjesu.
- Dodajte mlijeko i ekstrakt vanilije.
- Banane zgnječite vilicom te ih dodajte u smjesu.
- Sada lagano dodajte brašno, prašak za pečenje i sol u posudu.
- Na kraju dodajte čokoladu ili orašaste plodove.
- Dodajte smjesu u posudu za pečenje te pecite oko 50 minuta.
- Kada banana bread izvadite iz pećnice ostavite ga u posudi za pečenje još 10-tak minuta.
- Zatim ga izvadite i ostavite da se hladi još 10-tak minuta.
Uživajte u vikendu i dobar tek!
Moglo bi vas zanimati i: Dva brza deserta bez grižnje savjesti
Tekst: Anđela Sabranović
Foto: Unsplash