Kako se rashladiti na vrućim ljetnim danima i bar malo spustiti temperature nego uz dobar sladoled. Da ne morate trčati do prvog dućana ili slastičarnice da bi zadovoljili svoje nepce i osvježili se, svoj domaći proteinski sladoled možete napraviti na jednostavan način i sami.
Danas vam donosimo recept za dva okusa. Jedan za one koji vole čokoladne okuse i jedan za one koji preferiraju voćne deserte.
Proteinski sladoled od kakaa
Potrebni sastojci za 2 porcije:
- 1 banana
- 170 g grčkog jogurta
- 20 g proteina u prahu (okus kakaa ili vanilije)
- 30 grama kakaa
- 2 žlice meda ili stevije
- 1 mala šalica za kavu sojinog (bademovog ili rižinog) biljnog napitka
Priprema:
- U blender stavite narezanu bananu, grčki jogurt, med (ili steviju).
- Dodajte proteinski prah i kakao i sve zajedno izblendajte
- Kada povežete sve prethodne sastojke dodajte biljni napitak po izboru kako bi dobili željenu teksturu koja treba viti gusta i kremasta. Pazite da ne bude previše rijetko.
- Dobivenu smjesu stavite u plastičnu posudu s poklopcem i stavite u zamrzivač minimalno sat do sat i pol vremena
- Kada prođe minimalno vrijeme, vaš desert je spreman za posluživanje
Po želji možete dodati komadiće bobičastog voća, komadiće tamne čokolade ili nasjeckane bademe, lješnjake ili orahe
Proteinski sladoled od šumskog voća kojeg možete odmah konzumirati
Potrebni sastojci za 2 porcije:
- 100-150 g smrznutog šumskog voća
- 1 mjerica proteina, okus po želji
- 100 ml biljnog napitka
- ½ čajne žlice guar gume
- Nekoliko kocki leda
Priprema:
U blender dodajte sve sastojke, izblendajte i poslužite. Po želji možete ukrasiti svježim borovnicama, listićima kokosa, cimetom ili nasjeckanim bademima. Za koji god okus od ova dva da se odlučite, ne zaboravite uživati u trenutku dok jedete. Jedite polako, opušteno i bez distrakcija i po mogućnosti u dobrom društvu.
Moglo bi vas zanimati i: Donosimo vam 3 recepta za obroke koje možete ponijeti na posao
Tekst: dr.sc. Anđela Jelić, mag.psych.
Foto: Pinterest, Pexels