Ne postoji krivo vrijeme za ispijanje slow cooked čaja, a ovaj divan spoj okusa je njegova daleko najbolja kvaliteta. A ima li boljeg vremena za čaj od hladnijeg perioda kada je sve što želimo sklupčati se pod dekicu i uživati u toplom napitku? Za nas ne, a čaj je idealan napitak za odmor i relaksaciju, kada je sve što želite odmoriti um i tijelo. Jedinstvena mješavina začina i bogatih okusa probudit će sva vaša čula i zaista vas relaksirati. Ovaj recept za slow cook chai čaj pronašli smo na stranici Skinny MS.
Sada se siguno pitate – zašto slow cook čaj kada je čaj nešto što obično možete skuhati prilično brzo. Ipak je to prilično jednostavan recept. Topla voda, vrećica željenog čaja, biljno mlijeko i zaslađivač ako želite. I gotovo. Pa zašto biste se mučili s polaganim kuhanjem nečega što biste mogli napraviti za onoliko vremena koliko je potrebno da prokuha voda?
Sve se svodi na okus. Da, uvijek možete jednostavno staviti vrećicu chai čaja u šalicu vruće vode i uživati u njemu. Ali ovaj recept za chai čaj koji se sporo kuha podiže cjelokupni doživljaj na sljedeću razinu.
Po čemu je ovaj čaj drugačiji?
Uz bogat i mirisni čaj, ovaj recept uključuje mješavinu drugih bogatih začina. Štapići cimeta, klinčići i svježi đumbir kombiniraju se kako bi istaknuli ono najbolje što ovaj topli i aromatičan čaj može ponuditi. Ovi dodatni začini doista pojačavaju tople, slatke i začinjene okuse koje samo chai čaj može pružiti. Uz malo dodatnog ritma ovih toplih i ugodnih začina, ovaj slow cook čaj postaje savršena poslastica za prohladne jesenske dane ili hladne zimske noći.
Ključ za stvaranje savršene mješavine začina i okusa je u sporom kuhanju. Nekoliko sati u posudi doista pomaže da se ti začini pomiješaju kako bi se postigla savršeno bogata i topla kombinacija okusa. Ne samo to nego će i to će učiniti da vaša kuća nevjerojatno miriši.
Zajedno s kokosovim mlijekom i biljnim medom, ovaj chai čaj bogat je i umirujući napitak savršen kada vam treba odmor.
Sastojci
- 3 šalice tople vode
- 2 žlice listova chai čaja ili 3 vrećice chai čaja
- 4 štapića cimeta
- 1 cijela čajna žlica klinčića
- 6 tankih kriških korijena đumbira
- 1/3 šalice biljnog meda
- 4 šalice kokosovog mlijeka
Upute:
Pomiješajte vruću vodu i čaj u posudu. Kuhajte na jakoj temperaturi oko 15 minuta. Umiješajte preostale sastojke, osim kokosovog mlijeka, i kuhajte na najmanjoj vatri otprilike 2 sata. Dodajte kokosovo mlijeko i kuhajte na laganoj vatri oko 30 minuta ili dok ne bude vruće.
Moglo bi vas zanimati: Recepti za tjedan pred nama
Pripremila: Vjera Pađen
Foto: Blog Skinny MS