Ne znate što pripremiti za ručak? Imamo 2 brza i ukusna recepta

by Anđela Sabranović

Balans između stresnog radnog dana u uredu i ukusnog ručka pripremljenog kod kuće prisutan je kod svakoga od nas. Ako tome još dodamo i prethodno pametno isplaniranu kupnju namirnica za cijeli tjedan i planiranje obroka, kuhanje ručka za sebe i cijelu obitelj postaje jednostavnije i zabavnije. Izaberite ručak za sebe i uživajte u ovim divnim okusima.

Uzevši sve to u obzir, na Pinterestu smo pronašli recepte za brza i jednostavna hranjiva jela koja u svoj svojoj jednostavnosti unose i kreativnost na vaš jelovnik. U nastavku smo izdvojili dva ukusna recepta koja biste trebali isprobati.

 

 

Ukusna piletina s rižom i đumbirom

Sastojci:

1 šalica brašna
2 jaja
1 šalica krušnih mrvica
4 pileća fileta
Sol i mljevena slatka paprika
2 žlice ulja (maslinovog ili suncokretovog)
3 češnja češnjaka
2 žličice oguljenog i nasjeckanog đumbira
3 glavice bijelog luka, izrezane i nasjeckane
3 šalice bijele riže
150 grama graška
1 avokado, po želji

Priprema:

Brašno, jaja i krušne mrvice stavite u 3 odvojene plitke posude. Začinite piletinu solju i paprikom; uvaljajte svaki pileći file u brašno, umočite u jaje, pustite da se višak ocijedi, a zatim uvaljajte u krušne mrvice do ravnomjernog premazivanja. Prebacite na tanjur. Zagrijte ulje u tavi za prženje na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu i pecite do zlatno smeđe boje, oko 4 minute. Preokrenite i nastavite pržiti dok ne postane zlatna i na drugoj strani, još oko 3 minute. Izvadite piletinu na tanjur da se ocijedi višak masnoće; začinite solju.
U međuvremenu, zagrijte ulje u drugoj velikoj tavi za prženje na jakoj vatri. Dodajte usitnjeni luk i đumbir te pržite oko 30 sekundi. Dodajte rižu, grašak i vodu ( oko 8 šalica vode) i  miješajući kuhajte dok sva voda ne ispari. Vaš ručak poslužite uz rižu te par kriški avokada.

 

Fajita s paprikom, piletinom i limetom

Sastojci:

1 žlica čilija u prahu
sol i papar
15 paprika, prepolovljene i očišćene
1 tanko narezani veliki luk
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1,5 kg pilećih fileta
Sok od 1 limete
8 tortilja

Za posluživanje – Sir, guacamole, ljuti umak, salsa i kiselo vrhnje

 

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Obložite lim za pečenje folijom. Pomiješajte čili u prahu, 2 žličice soli i 1 žličicu papra u maloj posudi. Na pripremljeni lim za pečenje stavite paprike i luk, pokapajte 1 žlicu ulja i začinite s polovicom čili smjese koju ste pripremili. Stavite u pećnicu.
U međuvremenu, piletinu narežite na kriške i ubacite u veliku posudu s ostatkom smjese te dodajte još jednu žlicu ulja. Sve izmiješajte.
Nakon što paprike omekšaju i počnu se peći, na pleh za pečenje dodajte piletinu i luk te pecite dok ne dobije zlatnu nijansu. Izvadite i meso i paprike iz pećnice. Nakon prženja, pospite meso sokom od limete. Poslužite uz zagrijane tortilje, sir, guacamole, ljuti umak, salsu i kiselo vrhnje. Vaš ručak je gotov. Dobar tek!

 

Moglo bi vas zanimati: Smilje – čarobna biljka koja briše bore

 

Tekst: Slowage365.hr

Foto: Pinterest

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!