Osvojite kupon za sudjelovanje na radionici i naučite sami praviti uskrsnu pincu

by Anđela Sabranović

Zvijezda svakog uskrsnog stola je pinca ili slatki kruh. Mnogi je kupuju jer se ne usude upustiti u proces izrade, ali ništa ne može zamijeniti okus domaće pince.

Miris koji se širi iz kuhinje tijekom pripreme u trenutku nas vraća u dane djetinjstva kada su je pripremale naše majke i bake. Taj osjećaj topline je doista vrijedan truda te vas pozivamo da se ove godine i vi upustite u pripremu.

Zanimljivo je kako se u Zagorju i Prigorju uskrsni slatki kruh zove jajarica dok se u Dalmaciji zove sirnica.
Isto tako nekad je pinca imala intenzivnije žutu boju jer se stavljalo jako puno jaja, a u Dalmaciji se i danas stavlja šafran za boju.
U povijesti su slastice i kolači smatrani luksuzom te se pinca radila samo za Uskrs. Iako danas možemo pincu napraviti bilo koji dan čuvamo je za Uskrs, ali to joj daje i posebnu draž, zar ne?

Svi znamo kako priprema bilo kakvog tijesta ipak zahtjeva posebne vještine. Zato nas je razveselila vijest kako Centar za kulturu prehrane organizira radionicu za izradu domaće pince.

Ta radionica će se održati 5. travnja 2023. godine u 18 h. Sve detalje o radionici pogledajte ovdje.
Ono što svaku pincu čini drugačijom su i različiti dodaci pa tako dok je netko ne može zamisliti bez grožđica netko ipak bira koricu naranče ili limuna. Na radionici ćete se imati priliku i poigrati s dodacima, a svoju pincu ćete i ponosno odnijeti doma.

Mi smo sretni što ćemo u suradnji s Centrom za kulturu prehrane nekome od vas pokloniti kupon za sudjelovanje u ovoj radionici, a sve detalje saznajte u nastavku.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli slowliving.hr (@slowliving.hr)

Moglo bi vas zanimati i: Ovako tjesteninu s pesto umakom pripremaju bake u Italiji. Naučite i vi!

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: Centar za kulturu prehrane

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!