Patricia Miletić koja stoji iza Instagram profila Patricia’s Sweet Tales je osmislila jednostavan, ali jako ukusan recept za cheesecake s pistacijama i malinama te ga u nastavku dijelimo s vama. Uživajte!
Posljednjih godina pistacije su postale omiljeni sastojak kako u slatkim tako i u slanim jelima. Tako naše sendviče, pizze, sladolede dižu na jednu potpuno novu dimenziju zbog svog specifičnog okusa. Ipak, kada bismo morali birati u čemu su nas pistacije najviše oduševile vjerojatno bismo odabrali cheesecake. Ako i vi poput nas inače obožavate cheesecake, vjerujemo kako će vas oduševiti dodatak pistacija i malina. U nastavku donosimo recept.
Recept za cheesecake s pistacijama i malinama
Podloga
- 200 g Digestive keksa
- 50 g mljevenih pistacija
- 75 g rastopljenog maslaca
Krema
- 500 g krem sira
- 250 ml slatkog vrhnja
- 60g šećera u prahu
- ekstrakt vanilije
- 150 g kreme od pistacija
Smjesa s malinama
- 250 g zaleđenih ili svježih malina
- 60 g šećera
- 2 žličice gustina
PRIPREMA
Za podlogu usitnite keks i pistacije te sve pomiješajte s otopljenim maslacem pa utisnite u kalup 20x20cm obložen papirom za pečenje.
Stavite u frižider dok radite ostalo.
Na vatru stavite maline i šećer, a kad omekšaju dvije žličice gustina pomiješajte s dvije-tri žličice vode pa dodajte u maline i kuhajte par minuta dok se zgusne.
Pustite da se skroz ohladi.
Za kremu izmiksajte slatko vrhnje u šlag.
U drugoj posudi miksajte sirni namaz, vaniliju i šećer. Pomiješajte sa šlagom i dodajte kremu od pistacija.
Trećinu kreme mazati na podlogu od keksa, na to dodati maline pa ostatak kreme…
Ukrasiti sjeckanim pistacijama i svježim malinama.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Tekst: Anđela Sabranović
Foto i recept: Patricia Miletić