Iako biste po samom nazivu “Dutch baby” mogli zaključiti da je podrijetlo ovih palačinki iz Nizozemske, zapravo je recept za njih patentiran u Seattleu u Americi.
Ponekad doista nemamo strpljenja stajati za štednjakom i okretati palačinku po palačinku, posebno ako pripremamo za veliko društvo te je ova velika, neobična palačinka iz pećnice doista odlično rješenje.
Kada je u pitanju nadjev za nju, jednostavno si možete pustiti mašti na volju, ali odlično se slaže s grčkim jogurtom u koji ste dodali malo meda i arome vanilije uz dodatak šumskog voća i namaza od lješnjaka.
To je naravno samo naš prijedlog, a vi si svakako pustite mašti na volju. Detaljan recept vas očekuje u nastavku.
RECEPT ZA “DUTCH BABY” PALAČINKE
SASTOJCI
- 80 g brašna
- 160 ml mlijeka
- 3 jaja
- 1 žlica šećera
- 1/2 čajne žlice ekstrakta od vanilije
- 1/4 čajne žlice soli
- Maslac
PRIPREMA
- Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva
- Izmiksajte jaja dok ne postanu pjenasta
- Dodajte šećer, vaniliju, mlijeko, sol i brašno i miskajte dok se svi sastojci ne sjedine.
- Stavite maslac u vatrostalnu posudu i stavite u pećnicu da se rastopi.
- Nakon što se maslac rastopio preko njega izlijte smjesu i pecite oko 20-tak minuta ili dok se ne napuhne i postane zlatno smeđe.
- Poslužite vruće sa dodacima po vašoj želji
Dobar tek!
Moglo bi vas zanimati i: Doručak koji ćete obožavati – Puding od avokada
Tekst: Anđela Sabranović
Foto i recept: Pinterest