Nedavno smo pisali o otvorenju trećeg Pizza festivala Zagreb. Naime, mjesto održavanja je Strossmayerov trg, a festival traje do 02. lipnja. Ne poznajemo osobu koja ne voli talijansku kuhinju pa vjerujemo kako su mnogi ovih dana i uzbuđeni zbog ovog festivala. Odmah na početku ćemo vam otkriti kako je sve što smo probali bilo jako fino, ali neke kućice su se ipak malo izdvojile.
Naše iskrene dojmove pročitajte u nastavku.
Posjetili smo nekoliko kućica te smo izdvojili ono što nam se najviše svidjelo.
Al dente
U ovoj kućici nas je najviše osvojila pizza s mortadelom. Ako inače volite mortadelu ovo je pizza koju jednostavno morate probati.
Tutto passa
U ovoj kućici nude romana stil pizze s debljim tijestom. Najviše nam se svidjela pizza koja nosi naziv spezial, a nadjev je krema od bundeve, guancale, ecorino kozji sir i ružmarin. Dobre su nam bile i ostale tri pizze koje imaju (di mamma, melon s dinjom i pršutom, la primavera s tikvicama, maslinama i buratom)
Social club
Definitivni favorit na ovoj kućici nam je bila pizza biance koja ima nadjev od ricotta sira, mozzarele, buđole, poriluka i tostiranih oraha.
Zagyland
Zagyland se izdvojio zbog fenomenalnog tijesta koje se fermentira 48 sati i svakako ga vrijedi probati.
Rougemarin
Kod njih nas je osvojila sicilijanska pizza s artičokama i sušenim rajčicama. Posebna je i po debljem tijestu koje se nam jako, ali baš jako svidjelo.
U nastavku s vama dijelimo još nekoliko fotografija koje će vam dočarati atmosferu. Za nas je ovaj festival definitivno mjesto koje i u sredini radnog tjedna može uljepšati dan i već se radujemo novoj posjeti.
Tekst: Jana Tomek
Foto: Jana Tomek