Poznati talijanski chef podijelio recept za kremastu palentu s raguom od gljiva

by Anđela Sabranović

Nemamo često priliku vidjeti da netko kuha s toliko strasti i ljubavi kao što to čini poznati chef Gennaro Contaldo. Točno ta riječ strast savršeno opisuje i njegov odnos prema hrani pa ni ne čudi da je njegov prvi restoran, a poslije i kuharica nosio naziv Passione (Strast). Ovaj put pripremio je jelo koje je pravi jesenski comfor food, kremastu palentu s raguom od gljiva.

U nastavku vas očekuje pisani i video recept koji vam svakako preporučujemo da pogledate jer je Gennaro doista chef kojeg je užitak gledati dok kuha. Koristi jednostavne sastojke, ali od njih kreira čudesna jela.

Kremastu palenta s raguom od gljiva

Umak od gljiva:

  • malo maslinovog ulja
  • 2 komadića slanine
  • 1 mrkva
  • 1/2 luka
  • 1 stabljika celera
  • 300-400 grama šampinjona
  • 200 ml umaka od rajčice
  • 200 ml temeljca
  • 1 ljuta papričica (po želji)
  • sitno nasjeckana stabljika peršina

Za palentu:

  • 1 litra vode
  • 250 g palente
  • komad maslaca
  • sol
  • parmezan

Priprema:

  1. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckanu slaninu i mrkvu. Zatim dodajte sitno sjeckani luk i celer.
  2. Kada povrće omekša dodajte gljive koje ste narezali na četvrtine. Nakon par minuta prelijte umakom od rajčice i posolite.
    Promiješajte, a zatim dodajte temeljac te po želji ljutu papričicu. Zatim dodajte nasjeckani peršin. Kuhajte još 30-35 minuta.
  3. U vrelu vodu dodajte komadić maslaca i prstohvat soli. Polako dodajte palentu i kuhajte prema uputama na pakiranju.
  4. Palentu izlijte u tanjur, pospite naribanim parmezanom i prelijte raguom od gljiva te opet pospite parmezanom.

Moglo bi vas zanimati i: Dva brza deserta bez grižnje savjesti

Tekst: Anđela Sabranović

Recept i video: YouTube

Foto: Canva

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!