“Ništa ne povezuje ljude poput podijeljene šalice kave uz komad domaće torte“, rekla je jednom gotovo svaka žena koju poznajemo.
Šalu na stranu, ali morate priznati kako ima nešto posebno u tom ritualu uz koji padaju najzanimljivije priče. Kada ste posljednji put napravili domaću tortu i pozvali prijateljice na druženje?
Neka upravo vikend pred nama bude rezerviran za to.
Pretražili smo Instagram kako bismo pronašli tortu koja će vas osvojiti. Na profilu food profilu @slagalicaokusa smo pronašli upravo ono što smo tražili.
Sirova čokoladna torta koja se ne peče zvuči i izgleda i više nego sjajno, a sigurni smo kako će oduševiti i vaše prijateljice. Čak i one koje posebno paze na kilograme neće joj moći naći zamjerku. Recept stiže u nastavku.
RECEPT:
Sastojci za podlogu:
100 grama lješnjaka
50 grama pahuljica (zobene)
1 žlica meda
1 žlica kokosovog ulja
1 žlica vode
Sve usitnite u sjeckalici i utisnite u kalup obložen papirom za pečenje.
Sastojci za kremu:
1 zreli mekani avokado
4 zrele mekane smokve
1 tamna čokolada Kandit
50 ml mlijeka
1 srednja žlica meda
Sve sastojke sjedinite u sjeckalici ili blenderu te prelijte preko podloge.
Ukoliko želite slađu kremu dodajte još žlicu meda.
Sastojci su za kalup 18 ili 20 cm.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Moglo bi vas zanimati: Napravite si svoj slow cook čaj za opuštajući kraj dana
Tekst: Anđela Sabranović
Foto: @slagalicaokusa