Proteinske banana palačinke su zdrav i ukusan doručak za energičan početak dana. Ako tražite brzo i hranjivo jelo, ove mekane i sočne palačinke kombiniraju prirodnu slatkoću banana s visokokvalitetnim proteinima, čineći ih idealnim obrokom za one koji žele zdravo započeti dan ili se oporaviti nakon treninga. Osim što su jednostavne za pripremu, dodatno su obogaćene bananama i proteinima, što ih čini odličnom alternativom klasičnim palačinkama. Barbara Medić donosi recept i nekoliko savjeta kako ih ukrasiti!

Sastojci za proteinske banana palačinke
- 3 zrele banane
- 1-2 jaja
- 1 žlica biljnog proteina (koji god želite, super je od badema npr.)
- Vanilija prah ili ekstrakt
- Korica limuna
- 1 žličica cejlonskog cimeta
- 1 žlica grčkog jogurta
- 2-3 žlice integralnog brašna (može i od pira)
- Prstohvat praska za pecivo
Sastojci za posluživanje:
- Svježe jagode (ili maline)
- Grčki jogurt
- Čips od kokosa
- Sjemenke bundeve ili suncokreta
- Maslac od lješnjaka ili badema

Postupak izrade proteinskih banana palačinki
- Banane zgnječite vilicom, dodajte jaja i sve ostale sastojke pa dobro izmiješajte. Na kraju dodajte brašno. Smjesa treba biti poput jogurta (ne pregusta).
- Ugrijte tavu za palačinke, premažite maslacem i pecite mini palačinke oko par minuta sa svake strane dok ne porumene.
- Poslažite ih na tanjur i poslužite uz grčki jogurt, svježe jagode, maslac od badema ili lješnjaka i pospite dodacima po želji (sjemenke suncokreta, budneve, čips od kokosa….)
Barbara Medić je veliki gurman i zaljubljenica u sve prirodno i organsko, voli brze ali zdrave recepte, kavu i čajeve, svoj vrt, more i ljeto, obožava preparativnu kozmetiku, a posebice organsku, te sve ostalo što ulazi u zdravi stil življenja (niche parfeme, putovanja, dobre knjige i modu). Sve to se i krije iza njenog Instagram profila Healthy lifestyle by Barbara Medić.
Moglo bi vas zanimati i: Iskoristite koru od banane za domaće gnojivo za biljke.
Tekst: Barbara Medić
Foto: Barbara Medić