Proteinske banana palačinke su uvijek dobra ideja! Recept donosi Barbara Medić

by Petra Šafranko

Proteinske banana palačinke su zdrav i ukusan doručak za energičan početak dana. Ako tražite brzo i hranjivo jelo, ove mekane i sočne palačinke kombiniraju prirodnu slatkoću banana s visokokvalitetnim proteinima, čineći ih idealnim obrokom za one koji žele zdravo započeti dan ili se oporaviti nakon treninga. Osim što su jednostavne za pripremu, dodatno su obogaćene bananama i proteinima, što ih čini odličnom alternativom klasičnim palačinkama. Barbara Medić donosi recept i nekoliko savjeta kako ih ukrasiti!

Sastojci za proteinske banana palačinke

  • 3 zrele banane 
  • 1-2 jaja 
  • 1 žlica biljnog proteina (koji god želite, super je od badema npr.)
  • Vanilija prah ili ekstrakt
  • Korica limuna
  • 1 žličica cejlonskog cimeta 
  • 1 žlica grčkog jogurta 
  • 2-3 žlice integralnog brašna (može i od pira)
  • Prstohvat praska za pecivo 

Sastojci za posluživanje:

  • Svježe jagode (ili maline)
  • Grčki jogurt 
  • Čips od kokosa 
  • Sjemenke bundeve ili suncokreta 
  • Maslac od lješnjaka ili badema 

Postupak izrade proteinskih banana palačinki

  1. Banane zgnječite vilicom, dodajte jaja i  sve ostale sastojke pa dobro izmiješajte. Na kraju dodajte brašno. Smjesa treba biti poput jogurta (ne pregusta). 
  2. Ugrijte tavu za palačinke, premažite maslacem i pecite mini palačinke oko par minuta sa svake strane dok ne porumene.
  3. Poslažite ih na tanjur i poslužite uz grčki jogurt, svježe jagode, maslac od badema ili lješnjaka i pospite dodacima po želji (sjemenke suncokreta, budneve, čips od kokosa….)

Barbara Medić je veliki gurman i zaljubljenica u sve prirodno i organsko, voli brze ali zdrave recepte, kavu i čajeve, svoj vrt, more i ljeto, obožava preparativnu kozmetiku, a posebice organsku, te sve ostalo što ulazi u zdravi stil življenja (niche parfeme, putovanja, dobre knjige i modu). Sve to se i krije iza njenog Instagram profila Healthy lifestyle by Barbara Medić.

Moglo bi vas zanimati i: Iskoristite koru od banane za domaće gnojivo za biljke.

Tekst: Barbara Medić

Foto: Barbara Medić

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!