Vikend je uvijek nekako rezerviran za hedonizam u svemu, a ponajviše u ukusnoj hrani. Tako smo uvijek u potrazi za ukusnim jelima čija nam priprema neće oduzeti previše dragocjenog vremena.
Instagram profil @hungry_anja uvijek skriva recepte koje teško možemo uopće i gledati gladni jer svaki izgleda toliko primamljivo.
Ovaj put našu pažnju je privukla zapečena tjestenina s ricottom i špinatom.
Priprema zahtjeva svega 10-tak minuta, a vjerujemo kako ovakva pasta iz tanjura nestane još brže.
Vjerujemo da vam poslije videa i recepta koji dijelimo s vama u nastavku neće trebati više razloga da upravo ova pasta bude highlight vašeg vikenda.
RECEPT
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Sastojci za 3 osobe
300 g paste po izboru
200-250 g Mutti passate
1 Mozzarella
Dosta naribanog parmezana
Maslinovo ulje
Svježi bosiljak (po želji)
250 g ricotte
2 šake baby špinata
1/2 žlice soli
1/4 žlice češnjaka u prahu
Parmezan
Papar
1 žlica tople vode za tjesteninu
Priprema
1. Tjesteninu kuhajte 2-3 minute manje nego što piše na pakiranju
2. Zagrijte pećnicu na 230-240 °C
3. Napravite umak blenderom ili nasjeckajte špinat na sitno i pomiješajte ga s ricottom i ostalim sastojcima
4. Koristite posudu za pećnicu, namastite dno s malo maslinovog ulja. Ocijedite tjesteninu, pomiješajte s tim umakom od ricotte i prebacite u posudu za pečenje.
5. Koristite polovicu mozzarelle ili bilo kojeg drugog sira koji imate u hladnjaku poput gaude ili chedara, nasjeckajte na male komadiće i rasporedite okolo.
6. Prelijte s malo kvalitetnog umaka od rajčice. Natrgajte onaj drugi komad mozzarelle na vrhu zajedno s puno parmezana.
7. Pecite 10 minuta, a zatim prebacite na grill i pecite još 10 minuta ili dok vrh ne dobije zlatnu boju i postane super hrskav. Na kraju dodajte maslinovo ulje kao u videu i po želji svježi bosiljak. Uživajte!
Moglo bi vas zanimati i: Kremasta tjestenina s avokadom spremna je za 15 minuta – i tako ukusna!
Tekst: Anđela Sabranović
Recept, video: @hungry_anja