salata od vatreno crvene riže

Salata od vatreno crvene riže iz kuhinje Mary Berry

by Anđela Sabranović

Opet su nam se vratile visoke temperature i činjenica je da nitko od nas ni ne pomišlja provoditi sate uz štednjak tako da su lagane i nutritivno bogate salate opet naš omiljeni izbor. Ovaj put nas je osvojio recept koji je osmislila Mary Berry.

Mary Berry je, inače, britanska kuharica, spisateljica i televizijska voditeljica ima najbolji recept za lagani ručak – salatu od vatreno crvene riže. Recept je za prijateljsku ili obiteljsku večeru za 10 osoba, a vrijeme pripreme samo 30 minuta.

Salata od vatreno crvene riže

Sastojci:

  • 450 g Camargue crvene riže
  • 1 čajna žličica soli
  • 6 kom mrkvi
  • 8 kom mladog luka
  • manja količina usitnjenog lista korijandera

Umak:

  • 4 limete (sok i naribana korica)
  • 4 žličice meda
  • 2 sitno isjeckane chili paprike
  • 4 žlice light maslinovog ulja
  • 2 žlice jabučnog octa
  • Sol i papar

Odmjerite rižu i smjestite u posudu za kuhanje vodeći računa da će riža udvostručiti volumen. Posolite. Kada voda prokuha, poklopite i smanjite plamen, te ostavite neka se kuha narednih 20 – 30 minuta. Riža mora biti kuhana al dente.

Umak radite tako da u vrču pomiješate sve navedene sastojke.

Ocijedite i osušite kuhanu rižu i dodajte povrću. Prelijte umakom, dodajte soli i papra po ukusu. Poslužite s preostalim korijanderom raspršenim po vrhu jela.

Moglo bi vas zanimati i: Kolačići od jabuka i badema iz kuhinje Mary Berry

Tekst i recept: Slowliving.hr, 24Kitchen

Foto: PR

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!