Imate li i vi ovih dana manju želju za kuhanjem? Ne brinite, niste usamljeni u tome jer svi pokušavamo pod svaku cijenu izbjeći dodatno zagrijavanje doma i sve se više okrećemo salatama. Ovaj put vam donosimo recept za salatu s pršutom, breskvama i kozjim sirom koja je pravo malo hedonističko iskustvo.
Znate kako postoje ta neka jela koja gledamo na društvenim mrežama i o kojima ne možemo prestati razmišljati sve dok ih ne napravimo? E pa moramo priznati da se nama te situacije često događaju, ali ovaj put nas je iznenadilo što se to dogodilo poslije gledanja videa u kojem se priprema salata. Nekako je često opće mišljenje da salata ne može pobuditi veliku želju kao što to može primjerice pizza. Ipak, posljednjih godina food blogeri prave sve zanimljivije salate i polako, ali sigurno raste i naš interes za isprobavanjem istih.
Preljev za salatu tu može odigrati značajnu ulogu, ali ovaj put su nas više privukli sastojici. U nastavku vas očekuje tekstualni recept, ali i video.
Salata s pršutom, breskvama i kozjim sirom
Sastojci
- 2 breskve, prepolovljene
- 50 g baby špinata/rikule
- 1 šalica cherry rajčica, prepolovljenih
- 1 luk, narezan na kockice
- 1/2 šalice nasjeckanih badema
- 4 žlice svježeg bosiljka
- 150 g kozjeg sira, izmrvljenog (ako više volite možete staviti i burratu)
- 200 g pršuta
Dressing
- 1/2 šalice kokosovog jogurta (po želji može ići i klasični grčki jogurt)
- 1/4 šalice svježeg bosiljka
- 1 češanj češnjaka
- 1 žličica jabučnog octa
- 1 žličica senfa
- 1 žličica meda
- Sol i papar po ukusu
- Maslinovo ulje
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
PRIPREMA
- Polovice breskvi premažite s malo ulja i stavite ih na gril tavu dok ne dobiju lijepu zlatnu boju
- U posudu stavite baby špinat ili rikulu
- Grilovane breskve narežite na manje komade
- Narežite rajčice te ih zajedno s breskvama stavite na posteljicu od salate
- Dodajte narezani luk, bademe i svježi bosiljak
- Dodajte sir te na kraju i pršut
- Pomiješajte sve sastojke za dressing u blenderu i blendajte dok ne dobijete glatku teksturu.
- Dodajte dressing preko salate i uživajte!
Dobar tek!
Moglo bi vas zanimati i: Parmigiana – vrijeme je naš omiljeni ljetni recept!
Tekst: Anđela Sabranović
Recept: Instagram (@ashleypaige.w)