Sladoled od kestena je pravi jesenski desert

by Anđela Sabranović

Pri samoj pomisli na jesen ne možemo se ne sjetiti mirisa kestena koji nas oduvijek prati na svakom koraku kada nam dođe ovaj dio godine. Kesten je bogat vitaminom C, ali i vitaminima B1, B2 i B6. Uz to sadrži dosta i magnezija, kalcija, kalija, cinka tako da je pravi izvor zdravlja.

Iako uživamo u svježim kestenima, često zaboravljamo kako kesten možemo iskoristiti i za pripremu ukusnih slastica. Ovaj put našu pažnju je privukao recept za jednostavni sladoled od kestena koji jedva čekamo isprobati.

Sladoled s pireom od kestena

Sastojci

300 g pirea od kestena
2 žlice ruma
400 ml vrhnja za šlag
100 g smeđeg šećera
Komadići ušećerenih badema
Rastopljena čokolada

Priprema

  • Kuhanje kestena
  • Kestene zarežite oko 1 mm dubine i sve ih stavite u posudu u kojoj će se kuhati. Dodajte vode preko njih, malo posolite i kuhajte 20 minuta.
  • Vodu procijedite, a kestene izvadite iz kore kada se malo ohlade. Zatim kestene pretvorite u pire uz blender i dodatak vode po potrebi.
  • Pomiješajte pire s rumom tako da dobijete glatku smjesu
  • Vrhnje pomiješajte sa šećerom i umutite u šlag
  • Toj smjesi lagano dodajte pire s rumom i povežite
  • Smjesu stavite u posudu te ostavite u zamrzivaču 12 sati
  • Sladoled poslužite uz rastopljenu čokoladu i ušećerene bademe

Uživajte!

Moglo bi te zanimati i: Ova torta od smokava, oraha i vanilije je idealna za jesenski vikend pred nama

Tekst: Anđela Sabranović

Foto i recept: thelemonapron.com

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!