Kada nam dođe proljeđe i topli dani o kojima su mnogi maštali tijekom cijele godine, sve o čemu možemo razmišljati je osvježenje, pa tako često biramo hladna pića ili sladolede. Iako sladoledima ne možemo odoljeti, opcija koju još više volimo je zdrava sladoledna torta. Takve torte su često prepune skrivenih šećera, te smo ovaj put odlučili potražiti neku zdraviju opciju.
Evo što sve morate nabaviti – danas. Jer poželjet ćete ju napraviti!
Zdrava sladoledna torta s malinama
SASTOJCI:
3/4 šalice kokosa
10 datulja
1/3 šalice sjemenki suncokreta
1/4 šalice kokosovog ulja
KREMA:
500 g zaleđenih malina (možete koristiti i jagode, borovnice, miks šumskog voća)
3-4 žlice javorovog sirupa (može i agavin)
1/4 šalice kokosove kreme
2 bjelanjka (od jaja iz pouzdanog izvora, jer nije termički obrađeno, a možete nabaviti i pasterizirani bjelanjak)
DEKORACIJA:
Svježe jagode/maline
PRIPREMA:
- Sve sastojke za podlogu povežite u snažnom blenderu sve dok ne dobijete pomalo ljepljivu teksturu.
- Tu smjesu utisnite u kalup promjera 21 cm
- Kako biste napravili kremu, najprije stavite maline u blender i blendajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Dodajte javorov sirup i kokosovu kremu i nastavite blendati dok ne dobijete teksturu sladoleda.
- Zatim dodajte snijeg od bjelanjaka i lagano pomiješajte.
- Sada kremu stavite preko podloge i ostavite u zamrzivač na 6 sati.
- Prije serviranja ostavite na sobnoj temperaturi 10 minuta kako biste jednostavnije rezali.
- Također, po želi dekorirajte svježim voćem.
Kao što možete vidjeti i priprema ove torte je jednostavna, a najbolje je to što za nju ne trebate čak niti upaliti pećnicu.
Moglo bi vas zanimati i: Švedska torta od mrkve postat će vam omiljeni desert
Tekst: Anđela Sabranović
Foto i recept: nadialim.com