Međunarodni praznik rada obilježavamo dana uz tradicionalni roštilj, ali ne zaboravite i desert u kojem se poslije uživa uz kavu. Naš prijedlog je jednostavna torta od rižinog brašna s jagodama u kojoj će sigurno svi uživati. Ovakve torte su pravile naše bake, a često su se posluživale i dan poslije kao doručak ili međuobrok (ako koji komad slučajno ostane).
U nastavku vas očekuje recept.
Recept za tortu s jagodama
Sastojci za 6 osoba:
- 180 g rižinog brašna
- 200 g jagoda
- 2 jaja
- 100 g šećera od šećerne trske
- 80 g maslaca
- 1 limun
- vrećica praška za pecivo
- Po želji šećer u prahu
Priprema:
Iscijedite naribanu koricu i sok iz limuna.
Jagode očistite, narežite ih na tanje kolutiće, stavite u posudu i prelijte limunovim sokom.
Jaja miješajte električnom pjenjačom zajedno sa šećerom dok ne dobijete svijetlu i pjenastu smjesu. Tada dodajte prethodno otopljeni maslac i nastavite sve mutiti. Postepeno dodajte, ali radeći s ručnom pjenjačom, limunovu koricu, jagode, brašno i na kraju prašak za pecivo.
Smjesu izlijte u namazani i pobrašnjeni okrugli kalup promjera 24 cm, posložite jagode i pecite na 170°C 30-40 minuta. Pospite ga šećerom u prahu.
Ovo je torta u kojoj će svi uživati!
Moglo bi vas zanimati i: Kako sam uz tjedno planiranje obroka zavoljela kuhati uz značajne uštede?
Tekst: dr.sc. Anđela Jelić, mag.psych.
Foto: Pinterest