Tri ideje za zdravi ručak – sve gotovo za 20 minuta

by Anđela Sabranović

Zanimljivo je kako nam za najzdravija jela često treba najmanje vremena… Zdravi ručak je ono što nam svima dobro dođe i treba što češće, a najbolje je kad je gotovo što prije. Ono što je ključno je imati unaprijed spremne namirnice. Uvijek smo u potrazi za novim zdravim receptima koje ćemo jednostavno uvesti u svoju svakodnevicu.

Tako smo i pronašli tri ideje za zdravi ručak koji će vam za pripremu oduzeti manje od 20 minuta. Doslovno biste duže čekali na dostavu tako da će ova jela biti vaš spas tijekom onih dana kada odlučite zbog nedostatka vremena naručiti neko brzo i često nezdravo jelo. 

SALATA S BIJELIM GRAHOM

SASTOJCI:

  • 2 šalice salate (odličan izbor su rikula i matovilac)
  • 1/2 šalice cherry rajčica
  • 1/2 šalice svježih krastavaca
  • 1/3 šalice bijelog graha
  • 1/2 avokada
  • 1 žlica aceto balsamica
  • 2 čajne žlice maslinovog ulja
  • 1/4 čajne žlice soli
  • Papar

PRIPREMA:

Povrće pripremite po želji, stavite u veliku posudu, začinite i vaša salata je spremna.
Ova salata je idealan obrok za ručak, večeru, ali i za posao.

TJESTENINA S PEČENIM PAPRIKAMA

SASTOJCI:

  • 300 g tjestenine (preporuka penne)
  • 1/4 šalice maslinovog ulja
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 staklenka pečenih paprika
  • 1 pakiranje baby špinata
  • 1/2 čajne žlice soli
  • 1/2 čajne žlice papra
    3/4 šalice feta sira

PRIPREMA:

Tjesteninu stavite kuhati prema uputama s pakiranja
Zagrijte ulje i dodajte češnjak, sitno narezane paprike, špinat, sol i papar
Kuhajte oko 5 minuta
Pomiješajte tjesteninu s umakom i dodajte feta sir

TORTILJE S BBQ PILETINOM I CRVENIM KUPUSOM

SASTOJCI:

  • 1/3 šalice grčkog jogurta
  • 1 žlica šećera
  • 1 žlica soka od limuna
  • 1 žlica octa
  • 3/4 čajne žlice soli
  • 1/4 čajne žlice mljevene paprike
  • Malo ljutog umaka
  • 2 šalice nasjeckanog crvenog kupusa
  • 2 šalice nasjeckanih kuhanih pilećih prsa
  • 1/3 šalice BBQ umaka
  • Začin za piletinu
  • 8 kukuruznih tortilja

PRIPREMA:

U velikoj zdjeli pomiješajte jogurt, šećer, limunov sok, ocat, sol, papar i ljuti umak. Dodajte kupus i miješajte dok se potpuno ne obloži.

Pomiješajte piletinu, začin za piletinu i BBQ umak i možete lagano popržiti na tavi dok se sve ne zagrije i poveže.

Zagrijte tortilje prema uputama na pakiranju. Svaku tortilju napunite s 1/4 šalice piletine i na vrh stavite 3 žlice kupusa.

Nadamo se da smo vas inspirirali da već danas napravite neko od ovih ukusnih jela. Dobar tek!

Moglo bi vas zanimati i: Banana bread je uvijek dobra ideja za vikend doručak

Tekst: Anđela Sabranović

Foto i recepti: eatingwell.com

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!