Svako jutro započinje s šalicom omiljenog napitka, a vrlo često je to jedan dobar espresso.
Svako dobro jelo započinje s dobrim gutljajem omiljenog napitka.
A u ovo hladnije vrijeme često će se na repertoaru naći topli cozy napici orašastih okusa.
Ali, zašto ne uživati u obojem istovremeno? Mi nismo mogli odoljeti receptu Alme Crnjak Zubec s IG profila @alma_the_mater koja je u suradnji s Annapurna brendom napravila zaista cozy napitak koji kombinira espresso i lješnjake.
Annapurna je jedan od prvih brendova u Hrvatskoj koji su počeli s proizvodnjom tofua, da bi danas u svom portfoliju imali mnoštvo proizvoda od tofua, seitana i tempeha, bogati izbor omiljenih maslaca od 100 % orašastih plodova te razne ready-to-eat proizvode poput vege burgera, tofu medaljona, vege hrenovki ili kobasice te mnogih drugih proizvoda.
Hrvatska obiteljska tvrtka koja se iz ljubavi prema veganstvu i kvaliteti namirnica održala više od 20 godina na tržištu na kojem se sve više populariziraju veganski proizvodi, dokaz je da trud, vjera u misiju i rad zaista donose rezultate. A prepoznali su to i mnogobrojni gastro blogeri koji su prijatelji brenda i koriste Annapurnine namirnice, pa ćemo ih imati prilike upoznati kroz daljnja druženja u raznim verzijama slatkih i slanih jela.
Dvostruki užitak koji donosi lješnjak latte
Sastojci:
- Dupli espresso
- 350-400 ml biljnog mlijeka
- Annapurna maslac od lješnjaka 1-2 jušne žlice (Alma volim gušći okus pa stavlja 2 žlice)
- Mala žličica cejlonskog cimeta
- Zaslađivač po želji (sirup od agave)
Postupak:
Postupak je jako jednostavan. Ugrijete biljno mlijeko, dodate espresso, preostale sastojke i sve dobro izmiksate (može i štapnim mikserom).
I to je to.
Uživajte!
Moglo bi vas zanimati i: Varivo s tikvom i tempehom odobreno od „old school tate“
Tekst: PR
Foto: PR