Od kada su Oreo keksi došli na tržište, postali su vrlo brzo svima omiljeni keksići. Zaljubili smo se u spoj bijele kreme i tamnog prhkog keksa. Zamišljanje da ovi popularni keksi dođu u verziji torte, i to još cheesecake torte, i to još veganske cheesecake torte – zvuči gotovo idilično baš poput fotografije Oreo cheesecake torte koja dokazano spaja sve to navedeno.
Bogati okus torti daju indijski oraščići i kokosovo mlijeko te biljno vrhnje za šlag, a cijeli okus Oreo cheesecake torte dodatno je produbljen s dodatkom Annapurna maslaca od indijskog oraščića.
Torta koja je dostojna blagdanskog stola, vjerujemo, donijet će pravo blagdansko veselje i velikim i malim.
Recept za ovu Oreo cheesecate tortu donosi Suzana Mušac s IG profila @my.vegan_love na kojem možete pronaći jednako primamljiva i ukusna jela. Suzana je inspiraciju pronašla u Annapurninim proizvodima koji se ponose bogatom ponudom maslaca od 100 % orašastih plodova među kojima se nalaze maslaci od lješnjaka, badema, kikirikija i indijskih oraščića u manjim ili većim pakiranjima.
Annapurna je jedan od prvih brendova u Hrvatskoj koji su počeli s proizvodnjom tofua, da bi danas u svom portfoliju imali mnoštvo proizvoda od tofua, seitana i tempeha, bogati izbor omiljenih maslaca od orašastih plodova te razne ready-to-eat proizvode poput vege burgera, tofu medaljona, vege hrenovki ili kobasice te mnogih drugih proizvoda.
Oreo cheesecake torta
Sastojci:
Podloga
- 200 g Oreo keksa
- 4 žlice otopljenog kokosovog ulja
Krema:
- 200 g indijskog oraščića (potopljenog min 5 h)
- 150 ml kokosovog mlijeka iz konzerve
- 50 ml soka od limuna
- 80 ml otopljenog kokosovog ulja
- 60 ml agavinog sirupa
- 1 žlica arome vanilije
- 1 žlica Annapurna maslaca od indijskog oraščića
- 300 ml biljnog vrhnja za šlag
- 140 g smrvljenih Oreo keksa
Postupak:
- Kekse usitnite u multipraktiku i dodajte 4 žlice ulja, promiješajte i utisnite u kalup (na dno staviti masni papir) promjera 22 cm. Stavite u hladnjak dok radite kremu.
- Za kremu pomiješajte sve sastojke, osim vrhnja za šlag i keksa, te miksajte u blenderu dok ne dobijete glatku kremu. Sada smiksajte vrhnje za šlag (nemojte ga previše tući, neka ostane mekano jer će torta biti kremastija). Ulijte kremu od oraščića i sjedinite ručno kremu.
- Kekse razmrvite rukama na manje komadiće i dodajte u kremu, malo promiješajte da se rasporede, dobivenu kremu rasporedite preko podloge i ostavite u hladnjaku ili zamrzivaču preko noći.
Moglo bi vas zanimati i: Jelo za brzaka – tofu musaka
Tekst: PR
Foto: PR