Za vrhunac blagdanske gozbe predlažemo Oreo cheesecake tortu

by Anđela Sabranović

Od kada su Oreo keksi došli na tržište, postali su vrlo brzo svima omiljeni keksići. Zaljubili smo se u spoj bijele kreme i tamnog prhkog keksa. Zamišljanje da ovi popularni keksi dođu u verziji torte, i to još cheesecake torte, i to još veganske cheesecake torte – zvuči gotovo idilično baš poput fotografije Oreo cheesecake torte koja dokazano spaja sve to navedeno.

Bogati okus torti daju indijski oraščići i kokosovo mlijeko te biljno vrhnje za šlag, a cijeli okus Oreo cheesecake torte dodatno je produbljen s dodatkom Annapurna maslaca od indijskog oraščića.

Torta koja je dostojna blagdanskog stola, vjerujemo, donijet će pravo blagdansko veselje i velikim i malim.

Recept za ovu Oreo cheesecate tortu donosi Suzana Mušac s IG profila @my.vegan_love na kojem možete pronaći jednako primamljiva i ukusna jela. Suzana je inspiraciju pronašla u Annapurninim proizvodima koji se ponose bogatom ponudom maslaca od 100 % orašastih plodova među kojima se nalaze maslaci od lješnjaka, badema, kikirikija i indijskih oraščića u manjim ili većim pakiranjima.

Annapurna je jedan od prvih brendova u Hrvatskoj koji su počeli s proizvodnjom tofua, da bi danas u svom portfoliju imali mnoštvo proizvoda od tofua, seitana i tempeha, bogati izbor omiljenih maslaca od orašastih plodova te razne ready-to-eat proizvode poput vege burgera, tofu medaljona, vege hrenovki ili kobasice te mnogih drugih proizvoda.

Oreo cheesecake torta

Sastojci:

Podloga

  • 200 g Oreo keksa
  • 4 žlice otopljenog kokosovog ulja

Krema:

  • 200 g indijskog oraščića (potopljenog min 5 h)
  • 150 ml kokosovog mlijeka iz konzerve
  • 50 ml soka od limuna
  • 80 ml otopljenog kokosovog ulja
  • 60 ml agavinog sirupa
  • 1 žlica arome vanilije
  • 1 žlica Annapurna maslaca od indijskog oraščića
  • 300 ml biljnog vrhnja za šlag
  • 140 g smrvljenih Oreo keksa

Postupak:

  1. Kekse usitnite u multipraktiku i dodajte 4 žlice ulja, promiješajte i utisnite u kalup (na dno staviti masni papir) promjera 22 cm. Stavite u hladnjak dok radite kremu.

  2. Za kremu pomiješajte sve sastojke, osim vrhnja za šlag i keksa, te miksajte u blenderu dok ne dobijete glatku kremu. Sada smiksajte vrhnje za šlag (nemojte ga previše tući, neka ostane mekano jer će torta biti kremastija). Ulijte kremu od oraščića i sjedinite ručno kremu.

  3. Kekse razmrvite rukama na manje komadiće i dodajte u kremu, malo promiješajte da se rasporede, dobivenu kremu rasporedite preko podloge i ostavite u hladnjaku ili zamrzivaču preko noći.

Moglo bi vas zanimati i: Jelo za brzaka – tofu musaka

Tekst: PR

Foto: PR

 

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!